4. 6. 2010

Krka predstavila tri igralske okrepitve

Moški rokometni klub Krka iz Novega mesta, ki se je v letošnji sezoni uvrstil v prvo ligo, je predstavil tri igralske okrepitve. V prihodnje bodo dres dolenjskega kluba nosili Dejan Čančar, Darjan Vojin in Emir Taletovič.

 

24-letni Dejan Čančar, nekdanji kadetski in mladinski reprezentant, je v sezoni 2008/2009 igral za italijanskega prvaka Italgest Casarano, prej pa polovico sezone za Rudar Trbovlje. Gre za igralca, ki je zrasel v RK Sviš,  prestopil v Grosuplje in potem v Rudarja, od koder se je vmes še enkrat vrnil v matični Sviš. Čančar v Krko prihaja iz kluba Ribnica Riko hiše. Na desnem krilu novomeškega kluba bo zaigral 24-letni Darjan Vojin, sicer tudi študent Fakultete za šport v Ljubljani, ki je v zadnji sezoni nosil dres RD Šmartno 99 Herz Faktor banka. Iz Gorenja pa prihaja 20-letni vratar Emir Taletovič, sicer tudi mladinski reprezentant Slovenije, ki ga julija letos čaka nastop na mladinskem evropskem prvenstvu na Slovaškem.

 

Dejan Čančar: "V klub sem prišel, ker moštvo potrebuje izrazitega strelca z razdalje. Upam, da bom to nalogo tudi uspešno opravljal. Ekipa je kar dobro selekcionirana, večinoma so mladi igralci, nekaj je tudi starejših, izkušenih. Sam sem sicer mlajši, vendar se štejem med izkušene. Nadejam se, da bomo delovali dobro kot celota."

 

Darjan Vojin: "Vesel sem, da sem prišel v Novo mesto in da bom lahko pokazal svoje znanje. Ekipa je mlada in perspektivna, tu se igra sodoben rokomet."

 

Emir Taletovič: "Za prestop h Krki sem se odločil zato, da bi v prvi vrsti napredoval in dobil večjo minutažo, ker je pač v Velenju nisem mogel dobiti ob vratarjih, kot sta Skok in Gajić. Dal bom vse od sebe, da bom pomagal klubu, ter da bomo dosegali čim boljši rezultate, s tem pa bom tudi sam bolje napredoval."