6. 6. 2010

Moška članska reprezentanca znova zbrana v Podčetrtku, jutri prideta Kavtičnik in bolni Škof, v ponedeljek in torek tekmi z mladinci

Po nekaj dneh počitka se je v Termah Olimia vnovič zbrala moška članska reprezentanca Slovenije, ki jo vodi selektor Zvonimir Serdarušić. Ekipi, ki je trenirala minuli teden, se je pridružil tudi Jure Dobelšek, zaradi klubskih obveznosti pa bosta šele jutri prišla Vid Kavtičnik in bolni Gorazd Škof. V ponedeljek in torek se bodo člani na dveh tekmah za trening v Podčetrtku pomerili z mladinsko reprezentanco Slovenije.

 

Od srede do nedelje so imeli članski reprezentanti prosto, danes popoldan so se vnovič zbrali v tradicionalni bazi v termah Olimia, v večernih urah pa jih že čaka prvi trening. Do prve kvalifikacijske tekme za SP 2011 z Madžarsko je še natanko teden dni.

Na današnjem zboru se je ekipi, ki je trenirala in opravila prvi sklop priprav v Podčetrtku že minuli teden, priključil Jure Dobelšek (v tem času je igralec koprskega Cimosa saniral poškodbo). Vid Kavtičnik je na poti iz Francije (v dresu Montpellierja je igral v francoskem pokalu) in naj bi se reprezentanci pridružil v ponedeljek). Gorazd Škof, vratar hrvaškega prvaka Zagreba (slednji je konec tedna igral v domačem pokalu), se v zadnjih dneh ubada z virozo, v Terme Olimia pa naj bi prav tako dopotoval v ponedeljek. "Za Škofa smo želeli, da bi prišel predčasno v Slovenijo, vendar mora do konca današnjega pokalnega tekmovanja ostati z moštvom. Upam, da bo prišel v Podčetrtek že v ponedeljek, najkasneje v torek pa ga bo pregledal reprezentančni zdravnik. Upam, da bo do konca tedna z njim vse v najlepšem redu," se nadeja reprezentančni direktor Roman Pungartnik.

"Ker fantje po končanih državnih prvenstvih praktično niso imeli odmora, nismo prav nič časa posvečali telesnim pripravam. Ves čas smo delali z žogo in igrali. V tem tednu bomo to nadaljevali, priključili te, ki jih ni bilo zraven in preizkušali taktične različice,"  pravi selektor Zvonimir Serdarušić.

Potem ko so Makedonci odpovedali prihod v Slovenijo in tekmi s slovensko izbrano vrsto (v ponedeljek, 7. junija, v Podčetrtku, in v torek, 8. junija, v Ljubljani), se je moralo vodstvo reprezentance znajti nekoliko drugače. V ponedeljek in torek popoldan se bodo člani v dvorani v Podčetrtku pomerili z mladinsko reprezentanco Slovenije (obakrat ob 17.30). "Žal mi je, da so Makedonci odpovedali. Če bi prišli v Slovenijo v popolni sestavi, bi nam tekmi prišli še kako prav. Sedaj pa bomo odigrali dve tekmi z mladinci, da vidimo, kje smo. Upam, da bomo do nedelje in tekme z Madžarsko pripravljeni in da naredimo vse, kar je mogoče,"  še pravi selektor.

 

Tekmi z mladinsko reprezentanco Slovenije v Podčetrtku bosta odprtega tipa. Potekali bosta v terminih treningov članske izbrane vrste (med 17. in 19. uro), kar pomeni, da naj bi se začeli ob 17.30. Igralci in vodstvo članske reprezentance bodo v Podčetrtku ostali do petka, nato pa se selijo v Ljubljano, kjer jih v nedeljo čaka prvi kvalifikacijski obračun z Madžari.

 

 

Vstopnice za ogled kvalifikacijske tekme z Madžarsko v Ljubljani (13. junija ob 18. uri) so v prodaji po ceni 5 evrov  na www.eventim.si in na njihovih uradnih prodajnih mestih (Petrol, Big Bang, Avtobusna postaja Ljubljana, Kompas ...).

V ponedeljek in torek dvakrat z mladinciKupite vstopnico za tekmo z Madžarsko!