7. 6. 2010

Madžari na generalki izgubili proti Srbiji

Na edini pripravljalni tekmi pred kvalifikacijskima obračunoma s Slovenijo je moška reprezentanca Madžarske gostovala v Zrenjaninu pri izbrani vrsti Srbije. Gostitelji so bili uspešnejši, saj so precej oslabljene Madžare premagali s 35:33 (19:14).

 

Madžari, ki se bodo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2011 pomerili s Slovenijo (13. junija v Ljubljani in teden dni pozneje v Veszpremu), so v Kristalni dvorani v Zrenjaninu nastopili v precej zdesetkani zasedbi. Moštvo selektorja Lajosa Mocsaija je namreč igralo kar brez osmih standardnih reprezentantov, ki so bili odsotni zaradi poškodb ali klubskih obveznosti v tujini. Med drugimi so manjkali veteran Carlos Perez, Gabor Csazsar, Tamaš Mocsai, Gyula Gal, Ferenc Ilyes in Nikola Eklemović, medtem ko Balasz Laluska zaradi težav z dokumenti sploh ni mogel prečkati meje.

 

Naši vzhodni sosedi so proti srbski reprezentanci (tekmo si je ogledalo 1500 ljudi) sicer povedli s 3:1, vendar so gostitelji odgovorili s štirimi zaporednimi zadetki in vodstvom s 5:3. Že pred koncem prvega polčasa so Madžari zaostajali za sedem zadetkov (11:18), tekma pa je bila odločena v uvodnih minutah drugega dela. Srbski rokometaši so si v 38. minuti priigrali rekorden naskok osmih zadetkov (25:17), v zadnjem delu tekme pa so precej popustili in Madžari so se izvlekli s sprejemljivim porazom.

 

Za Srbijo, ki se prav tako pripravlja na kvalifikacijski tekmi s Češko in ki je prav tako igrala v oslabljeni zasedbi (brez Toskića, Vučkovića, Ilića in Bojinovića), sta bila najučinkovitejša Vujin (8 zadetkov) in Milosavljević (5), medtem ko je Momir Rnić prispeval štiri. Madžarska je v Zrenjaninu nastopila v naslednji postavi: Fazekas (5 obramb), Lizskai ( 5 obramb), Mikler (3 obrambe), Gulyas, Harsanyi, T. Ivancsik, G. Ivancsik 6 (2), Balogh 8, Lekai 2, K. Nagy 6 (1), Herbert, Schuch 4, Zubai, Grebenar 4 (2), Törö 3 (2).