7. 6. 2010

Nekdanji slovenski reprezentant Uroš Šerbec bo v prihodnji sezoni vodil ekipo Krškega

V Rokometnem klubu Krško so danes predstavili novega trenerja za prihodnjo sezono. Člansko ekipo bo vodil nekdanji slovenski reprezentant Uroš Šerbec.

Uroš Šerbec je rokometno pot začel in končal v Krškem, v novi sezoni pa prevzema trenersko mesto v klubu, ki je v tej sezoni igral v MIK 1. ligi. Minuli dve leti je 42-letni nekdanji igralec deloval kot pomočnik trenerja v RK Klima Petek Maribor, prvič pa se bo preizkusil v samostojni trenerski vlogi. V slovenskemu športu je pustil močan pečat. S ponosom in velikim zadovoljstvom pa prevzema naloge prvega strokovnjaka v Krškem. "Zelo sem vesel, da sem znova tukaj, doma. Tu sem začel in končal igralsko kariero. Motiv je predvsem ta, da se vračam v sredino, ki jo imam v srcu. A sentimentalnost na stran, čaka nas veliko dela. Vse svoje izkušnje in znanje bom poskušal prenesti na ekipo in se čim prej vrniti v prvo ligo, kjer je tudi mesto krškega rokometa," je ob predstavitvi dejal Uroš Šerbec.

Predsednik kluba Boštjan Kozole je ob tem dodal, da upa na dolgo sodelovanje z Urošem Šerbcem: "Vizija, ki je bila predstavljena in njegov pogled, sta skladna. Upam, da bo Uroš pustil takšen pečat kot ga je v svojih igralskih letih."