7. 6. 2010

Članska in mladinska reprezentanca odigrali tekmo za trening in se razšli brez zmagovalca

V okviru priprav za kvalifikacijski tekmi proti Madžarski je moška članska reprezentanca Slovenije odigrala tekmo za trening z mladinsko izbrano vrsto. V dvorani v Podčetrtku so se izbranci selektorjev Zvonimirja Serdarušića in Slavka Iveziča razšli brez zmagovalca (28:28).

 

Potem ko je članska reprezentnaca nepričakovano ostala brez dveh dogovorjenih tekem z Makedonijo, ki je odpovedala dvoboja v Podčetrtku in Ljubljani, sta se selektorja Serdarušić in Ivezič dogovorila za tekmi za trening v dvorani v Podčetrtku, kjer se člani pripravljajo za obračuna z Madžari. Prva člansko-mladinska tekma se je danes končala brez zmagovalca, v istem terminu (ob 17.30) pa se bosta reprezentanci še enkrat pomerili v troek, 8. junija, prav tako v Podčetrtku.

 

 

Slovenija člani - Slovenija mladinci 28:28 (14:14)

 

Slovenija člani: M. Žvižej 5, L. Žvižej 4 (1), Kavtičnik 4, Gajič 4, Pucelj 2, Miklavčič 2, Rapotec 2, Vugrinec 1, Skube 1, Dolenec 1, Pajovič 1, Zorman 1, Skok (7 obramb), Vran (11 obramb), Žuran, Špiler, Cehte.

 

Slovenija mladinci: T. Poklar 5 (2), Marguč 4 (1), Mlakar 3, Nosan 3, Stegne 2, Ferkulj 2, Smolnik 2, Papež 2 (1), Škripec 1 (1), Pucelj 1, Zarabec 1, Gaber 1, Poteko 1, Taletovič (4 obrambe), Perovšek (4 obrambe), Lesjak (5 obramb), Markovič, Jelovčan.

 

Sedemmetrovke: Slovenija člani 1 (1), Slovenija mladinci 6 (5).

 

Izključitve: Slovenija člani 2 minuti, Slovenija mladinci 4 minute.

 

 

Tekmo, na kateri rezultat seveda ni bil v ospredju, so bolje začeli člani. V četrti minuti so vodili že s 4:1, toda nato so mladinci v treh minutah dosegli štiri zadetke zapored in povedli s 5:4. Do konca prvega polčasa je sledilo še šest izenačenj, čeprav si je Ivezičeva četa po zaostanku z 8:9 in po delnem izidu 4:0 v 24. minuti priigrala tri zadetke prednosti (12:9).

 

Člani, pri katerih poleg obolelega vratarja Gorazda Škofa na igrišče nista stopila še lažje poškodovana Jure Dobelšek in David Špiler, so si po še sedmih izenačenjih v drugem polčasu šele v zadnjih minutah tekme spet dvakrat priigrali po dva zadetka naskoka. Toda njihovi vodstvi s 27:25 (57. minuta) in 28:26 (59.) so mladinski reprezentanti uspešno izničili, končno izenačenje na 28:28 pa so iztržili po tem, ko so v zadnji minuti dvakrat zadeli v polno (Tine Poklar, Jernej Papež).