13. 6. 2010

Selektor Zvonimir Serdarušić: Toliko zgrešenih "zicerjev" že dolgo nisem videl

Veselje v slovenskem taboru po tesni, a zasluženi zmagi proti Madžarski s 27:25 je bilo veliko. Še posebno zaradi tega, ker je Slovenija prvič po letu 1999 (kvalifikacije za EP 2000 na Hrvaškem) na uradnih tekmah premagala vzhodne sosede.

 

Zvonimir Serdarušić, selektor reprezentance Slovenije: "Glede na to, kako se je gibal izid in kako se je tekma odvijala, moram biti z zmago z dvema zadetkoma seveda zadovoljen. V obrambi smo igrali dokaj dobro, saj smo prejeli samo 25 zadetkov, kar je za sodoben rokomet, ki je neverjetno hiter, pozitivna ocena. Toda po drugi strani smo zgrešili neverjetno veliko stoodstotnih priložnosti, kar je bil tudi glavni razlog, da si nismo priigrali višje prednosti. Takšnega festivala zgrešenih "zicerjev" že zelo dolgo nisem videl. Če bomo na povratni tekmi v Veszpremu ponovili obrambno igro iz Ljubljane, po drugi strani pa izkoristili vsaj polovico takšnih priložnosti, kot smo jih imeli v Ljubljani, se bomo uvrstili na svetovno prvenstvo. A na žalost nihče ne ve, ali bo res tako."

 

Uroš Zorman, kapetan reprezentance Slovenije: "Moram priznati, da so bili pogoji za igro v dvorani na Kodeljevem zelo težki, pravzaprav nenormalni. Vročina in sopara sta naredili svoje, toda po drugi strani so bili pogoji za igro enaki za igralce obeh reprezentanc. Že pred tekmo sem jasno in glasno povedal, da bi bil zadovoljen že z minimalno zmago, kar se je na koncu tudi zgodilo. V končnici tekme smo iz sebe iztisnili še zadnje atome moči, s čimer nam je uspel veliki preobrat, ki nam je na koncu prinesel tudi minimalno zmago. Zavedamo se, da nas čaka še peklenskih šestdeset minut na povratni tekmi, a na Madžarsko bomo šli optimistično razpoloženi."

 

Renato Vugrinec, reprezentant Slovenije: "Razmere za igro so bile zelo težke, a tudi enake za obe reprezentanci. Proti Madžarom smo v Ljubljani uresničili prvi cilj – zmagati. Naša igra je bila dokaj dobra, edina črna točka so bile številne zgrešene stoodstotne priložnosti. Zakaj se je to zgodilo, enostavno ne vem, še posebno na tako pomembni tekmi. Če bi izkoristilo vsaj polovico teh priložnosti, bi si lahko pred povratno tekmo v Veszpremu priigrali občutnejšo prednost. Prepričan sem, da smo sposobni na Madžarskem prikazati še boljšo igro in se uvrstiti na Švedsko."

 

Vid Kavtičnik, reprezentant Slovenije: "Na današnji tekmi nismo bili pravi. Borili smo sicer se po najboljših močeh, čeprav smo zapravili kar veliko priložnosti za izdatnejšo zmago. Zahvalil bi se našim navijačem za podporo, čeprav dvorana na Kodeljevem ni bila napolnjena do zadnjega kotička. Pred povratno tekmo na Madžarskem je še vse odprto."

 

Luka Žvižej, reprezentant Slovenije: "Naša predstava je bila kar dobra, čeprav bi seveda lahko bila še precej boljša. Pokopali so nas številni zgrešeni streli, drugače pa menim, da smo bili v obrambi in napadu povsem uspešni. Zdaj nas čaka še težkih šestdeset minut na povratni tekmi na Madžarskem."

 

Carlos Perez, reprezentant Madžarske: "Dvoboj še zdaleč ni odločen, saj je Slovenija potrdila, da ima zelo dobro igralsko zasedbo. Po končani klubski sezoni vsi čutimo utrujenost, za nameček nas je v Ljubljani še dodatno zdelala vročina. V Veszpremu nas čaka še ena napeta preizkušnja, vendar upam, da se bomo na koncu mi veselili napredovanja na svetovno prvenstvo na Švedskem. Še posebno, ker smo tokrat iztržili dokaj ugoden izid, ki bi nam v Veszpremu moral zadoščati za skupni uspeh."

Slovenci na prvi tekmi premagali MadžareDodatne kvalifikacije za SP 2011