24. 6. 2010

Ženska članska reprezentanca se je zbrala na pripravah v Podčetrtku in že odigrala prvo tekmo za trening z Veliko Britanijo

Slovenska ženska članska reprezentanca se je danes zbrala v Podčetrtku, kjer bo vse do sobote. V sklopu kratkih priprav je odigrala tudi tekmo za trening z reprezentanco Velike Britanije in jo tudi brez težav premagala z 31:20.

Slovenija - Velika Britanija 31:20 (15:10)

Slovenija: Pandžić, Zec, Šoberl, Šon 7, Mitruševska 3, Gros 4, Varlec, Irman 5, Koren, Zrnec 3, Mavsar 2, Gojkovič, Gerič, Okleščen, Jeriček 1, Ferfolja 1, Ahlin 1, Gregorc 2, Oven 1.

Velika Britanija: Hargreaves, McCafferty 1, Jukes 3, Goodwin 3, Fairbrother 3, Byl 5, Leuthold 1, Vandeweel , Palees 2, Mollerjenson, Sposi, Andersen 1, Mayes, Guy.

Izključitve: Slovenija 4 minute, Velika Britanija 4 minute.

Sedemmetrovke: Slovenija 8 (7), Velika Britanija 4 (3).

Na današnji zbor slovenske izbrane vrste je prišlo 19 igralk, ki so se že prvi dan priprav pod vodstvom selektorja Ivice Rimanića pomerile z izbrano vrsto Velike Britanije, ki ta čas gostuje v Sloveniji. Že v prvem polčasu so si Slovenke nabrale zajeten zalogaj, v drugem pa so ga še več kot podvojile. Obe ekipi sta bili zelo učinkoviti tudi pri izvajanju sedemmetrovk, saj sta zgrešili le po eno.

Zaradi šolskih obveznosti sta le en dan priprav opravili Neli Irman in Ana Gros, preostalih 17 reprezentantk bo treniralo še naprej.

Ostala slovenska dekleta čakata še dva dneva s treningi in dvema tekmama. V petek in soboto (obakrat ob 18. uri) se bodo namreč znova pomerile z Veliko Britanijo.