28. 6. 2010

Tominec prvi slovenski trener v bundesligi

Matjaž Tominec je postal prvi slovenski trener v nemški rokometni ligi. Podpisal je pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Melsungenom, ki je v letošnji sezoni osvojil dvanajsto mesto v najmočnejši rokometni ligi na svetu.

 

Melsungen je želel Tominca na svoji trenerski klopi že pred dvema sezonama, vendar takrat ni prišlo do dogovora. Tominec je s Cimosom iz Kopra osvojil dva slovenska pokala ter igral v ligi prvakov in polfinalu evropskega pokala EHF, v letošnji sezoni pa se je sporazumno razšel s Primorci.

 

55-letni Tominec, ki sicer živi v Švici, je zdaj podpisal enoletno pogodbo s prvoligaškim klubom Melsungen. Tako je postal prvi slovenski trener na klopi katerega izmed "bundesligašev", Melsungen pa je v letošnjem nemškem prvenstvu osvojil dvanajsto mesto. Do nedavnega je na Melsungenovi trenerski klopi sedel Ryan Zinglersen, ki ga je nasledil Matjaž Tominec. Slovenski trener je pogodbo s klubom podpisal do 30. junija 2011, pred odhodom v Nemčijo pa je (poleg Slovenije) zelo uspešno deloval tudi v Švici.