4. 7. 2010

Končal se je rokometni tabor Uroša Zormana

Indijanska vas v Termah Čatež je letos gostila poletni tabor slovenskega reprezentanta Uroša Zormana. Na že tretjem kampu je sodelovalo skoraj sto rokometašev in rokometašic, starih od šest do 17 let. Oglejte si tudi fotogalerijo Slavka Kolarja.

 

Od ponedeljka do petka so nad otroci bdeli ugledni slovenski rokometni "delavci" ter rokometaši in rokometašice, kot so Uroš Bregar, Anja Frešer, Branka Mijatovič, Peter Marušić, Patrik Leban in drugi. Val navdušenja so vsak dan poželi posebni gostje, ki so z otroci delili izkušnje svoje kariere ter jim na rokometnem igrišču v popoldnevih pokazali kakšno izmed svojih "fint" ter z njimi tudi trenirali. V tednu dni so tabor Uroša Zormana obiskali slovenske reprezentantke Sergeja Stefanišin, Maja Šon, Neža Mitruševska, Ana Gros in Neli Irman ter slovenski reprezentanti Vid Kavtičnik, Luka Žvižej in Miha Žvižej. Poseben gost je bil nekdanji vratar Celja Pivovarne Laško in srbski reprezentant Dejan Perić.

 

Ne le treningi, temveč tudi vsakodnevno kopanje v Termah Čatež ter družabne igre, plesi in zabava so otrokom polepšali počitnice. Ob koncu so domov odhajali polni vtisov in zadovoljstva ter z željo, da se prihodnje leto spet vidimo. Pred odhodom domov na različne konce Slovenije so otroci pripravili poseben rokometni ples za starše na himno Rokometne akademije Uroša Zormana, ki jo je spesnil Miha Žvižej. Tu lahko poslušate himno: http://www.youtube.com/watch?v=SVK0TUQXsNU ).

 

Uroš Zorman: "Vesel sem, da so otroci domov odhajali zadovoljni in z željo, da se prihodnje leto spet vidimo. Namen je, da otroci že skozi leto v rokometni akademiji pridobijo željo po rokometu in igri, saj je šport najboljši način, da se izognejo stranpotem. Poletni tabor pa je neke vrste nagrada za vse, ki imajo radi rokomet, da v tednu dni sodelujejo s priznanimi slovenskimi rokometaši in trenerji ter se osebno spoznajo z nekaterimi slovenskimi in tujimi rokometaši in rokometašicami. Mislim, da je naš tabor iz leta v leto boljši, kar priča tudi povpraševanje staršev in otrok. Letos nas je bilo nekaj manj kot sto, lahko bi nas bilo dvakrat toliko, a kapacitete tega ne dopuščajo. Še naprej se bomo trudili, da bo rokomet otrokom pomenil veliko in da se bodo radi udeleževali treningov in tabora. Najbolj pomembno pa je, da se ukvarjajo s športom, družijo, sklepajo nova prijateljstva in se veselijo."

 

Več informacij o samem taboru dobite na spletni strani www.akademija-zorman.si in na FACEBOOK profilu, kjer so tudi fotografije vseh petih dni (http://www.facebook.com/pages/Rokometna-akademija-Uros-Zorman/114669121892562?v=photos&ref=ts#!/photos.php?id=114669121892562 ).