12. 7. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja bodo na Dunaju dobile nasprotnice v ligi prvakinj

Uvodno dejanje v evropski ligi prvakinj v novi sezoni 2010/11 bo žrebanje skupin, ki bo v torek, 13. julija 2010, ob 11. uri na Dunaju. Igralke Krima Mercatorja, edine slovenske predstavnice v tem tekmovanju, je EHF pred žrebanjem uvrstila v drugi boben.

V glavni del tekmovanja, v katerem bo nastopilo šestnajst ekip, je neposredno že uvrščenih dvanajst klubov. To so Viborg (Danska), Györi (Madžarska), Hypo (Avstrija), Oltchim Valcea (Romunija), Dinamo Volgograd (Rusija), Larvik (Norveška), Krim Mercator (Slovenija), Leipzig (Nemčija), Budućnost (Črna gora), Podravka Vegeta (Hrvaška), Toulon (Francija) in Itxako (Španija).

Bobni za žrebanje:

Boben 1: Viborg (Danska), Györi (Madžarska), Hypo (Avstrija), Oltchim Valcea (Romunija)

Boben 2: Dinamo Volgograd (Rusija), Larvik (Norveška), Krim Mercator (Slovenija), Leipzig (Nemčija)

Boben 3: Budućnost (Črna gora), Podravka Vegeta (Hrvaška), Toulon Saint Cyr Var (Francija), Itxako Reyno De Navarra (Španija)

Boben 4: štirje zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev

Za preostala štiri prosta mesta se bo na dveh stopnjah kvalifikacijskih turnirjev potegovalo kar 18 klubov. Na prvem kvalifikacijskem turnirju, ki bo od 3. do 5. septembra letos, bodo nastopili štirje klubi (Gil Eanes/Portugalska, Zug/Švica, Amsterdam/Nizozemska, Sävehof/Švedska), dva najboljša pa se bosta uvrstila naprej. Od 17. do 19. septembra bodo še štirje kvalifikacijski turnirji, katerih zmagovalci se bodo nato uvrstili v glavni del tekmovanja (med 16 najboljših).

Na prvem kvalifikacijskem turnirju bodo igrali Randers (Danska), Korvex (Madžarska), Cluj (Romunija) in Zvezda Zvenigorod (Rusija), na drugem Byasen (Norveška), Bayer Leverkusen (Nemčija), Elda Prestigio (Španija) in Vejen (Danska), na tretjem Metalurg Skopje (Makedonija), Lublin (Poljska), Smart (Ukrajina) in Patras (Grčija), na četrtem pa Milli Piyango (Turčija), Zaječar (Srbija) in dva najboljša kluba s kvalifikacijskega turnirja na prvi stopnji.

Zmagovalci štirih kvalifikacijskih turnirjev se bodo pridružili dvanajsterici, ki se je neposredno uvrstila v glavni del lige prvakinj. V torek, 13. julija, ob 11. uri bo na Dunaju žrebanje kvalifikacijskih turnirjev na obeh stopnjah in štirih skupin s po štirimi ekipami v glavnem delu tekmovanja. Slednje bo potekalo po dvokrožnem sistemu (vsak z vsakim doma in v gosteh): prvi krog bo 9. ali 10. oktobra letos, šesti (zadnji) pa 20. ali 21. novembra.

Iz vsake izmed štirih skupin se bosta naprej uvrstili po dve najboljši ekipi, osmerica pa bo razdeljena v dve skupini s po štirimi klubi. Po šestih krogih (prvi 5. ali 6. februarja 2011, šesti 19. ali 20. marca 2011) se bosta najboljša kluba iz obeh skupin uvrstila v polfinale, v katerem bo prva tekma 9. ali 10. aprila 2011, povratna pa teden dni kasneje. Finalni tekmi bosta na sporedu 7. ali 8. maja ter 14. ali 15. maja.