13. 7. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja v skupini lige prvakinj z Györijem in Podravko Vegeto

Na Dunaju so izžrebali skupine v evropski ligi prvakinj za sezono 2010/11. Rokometašice Krima Mercatorja bodo v skupini D igrale z Györijem (Madžarska), Podravko Vegeto (Hrvaška) in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja skupine 2.

 

V glavni del tekmovanja, v katerem bo nastopilo šestnajst ekip, je bilo že pred žrebanjem neposredno uvrščenih dvanajst klubov. Evropska zveza EHF jih je pred plesom kroglic razdelila v tri kakovostne bobne: v prvem so bili Viborg (Danska), Györi (Madžarska), Hypo (Avstrija) in Oltchim Valcea (Romunija), v drugem Dinamo Volgograd (Rusija), Larvik (Norveška), Krim Mercator (Slovenija) in Leipzig (Nemčija), v tretjem pa Budućnost (Črna gora), Podravka Vegeta (Hrvaška), Toulon Saint Cyr Var (Francija) in Itxako Reyno De Navarra (Španija). V zadnjem (četrtem) bobnu so bili štirje zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev, ki pa bodo znani šele septembra.

 

Za preostala štiri prosta mesta v ligi prvakinj se bo na dveh stopnjah kvalifikacijskih turnirjev potegovalo kar 18 klubov. Na prvem kvalifikacijskem turnirju, ki bo od 3. do 5. septembra letos, bodo nastopili štirje klubi (Gil Eanes/Portugalska, Zug/Švica, Amsterdam/Nizozemska, Sävehof/Švedska), dva najboljša pa se bosta uvrstila naprej. Od 17. do 19. septembra bodo še štirje kvalifikacijski turnirji, katerih zmagovalci se bodo nato uvrstili v glavni del tekmovanja (med 16 najboljših). Zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 2 skupine 2, na katerem bodo nastopili Zvezda Zvenigorod (Rusija), Elda Prestigio (Španija), Patras (Grčija) in drugouvrščeni iz kvalifikacijskega turnirja 1 (Gil Eanes, Amsterdam, Sävehof ali Zug).

 

 

Kvalifikacijski turnirji 2 - skupine:

 

Skupina 1: Randers (Danska), Bayer Leverkusen (Nemčija), Smart (Ukrajina), Milli Piyango (Turčija)

 

Skupina 2: Zvezda Zvenigorod (Rusija), Elda Prestigio (Španija), Patras (Grčija), drugouvrščeni s kvalifikacijskega turnirja 1

 

Skupina 3: Cluj Napoca (Romunija), Byasen (Norveška), Metalurg Skopje (Makedonija), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 1

 

Skupina 4: DVSC Korvex (Madžarska), KIF Vejen (Danska), Lublin (Poljska), Zaječar (Srbija).

   

 

Zmagovalci štirih kvalifikacijskih turnirjev se bodo pridružili dvanajsterici, ki se je neposredno uvrstila v glavni del lige prvakinj. Ta bo potekal po dvokrožnem sistemu (vsak z vsakim doma in v gosteh): prvi krog bo 9. ali 10. oktobra letos, šesti (zadnji) pa 20. ali 21. novembra. Iz vsake izmed štirih skupin se bosta naprej uvrstili po dve najboljši ekipi, osmerica pa bo razdeljena v dve skupini s po štirimi klubi. Po šestih krogih (prvi 5. ali 6. februarja 2011, šesti 19. ali 20. marca 2011) se bosta najboljša kluba iz obeh skupin uvrstila v polfinale, v katerem bo prva tekma 9. ali 10. aprila 2011, povratna pa teden dni kasneje. Finalni tekmi bosta na sporedu 7. ali 8. maja ter 14. ali 15. maja.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Gre za dobro skupino, ki bo seveda omogočala kakovostne tekme. Lahko rečem, da sem z razpletom žrebanja zadovoljna. Györi zares dobro poznamo, prav tako pa tudi on nas. Madžarke so nas v ligi prvakinj že dvakrat izločile, kar pomeni, da imamo z njimi še neporavnane račune. Upam, da bo obveljal pregovor, da gre v tretje rado in da se bomo tokrat mi veselili, kajti ob našem kakovostnem delu je Györi vsekakor premagljiv. Podravka se sicer ubada z različnimi težavami, vendar gre kljub temu za kakovostno ekipo. To potrjuje tudi podatek, da smo imeli z njo v zadnjem času kar precej preglavic, a po drugi strani sem prepričana, da gre za premagljivega nasprotnika. Glede četrte ekipe iz kvalifikacij trenutno seveda ne morem reči ničesar, saj bo šele v drugi polovici septembra jasno, kateri klub bo napredoval v našo skupino. V vsakem primeru pa se veselimo nove tekmovalne sezone, v kateri upam, da bomo spet videli veliki Krim."

SKUPINE ZA LIGO PRVAKINJ - SEZONA 2010/11:

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Viborg Hypo Oltchim Valcea Györi
Dinamo Leipzig Larvik Krim Mercator
Budućnost Itxako Toulon Podravka Vegeta
Kvalifikant 3 Kvalifikant 4 Kvalifikant 1 Kvalifikant 2
Dejan Kresnik