19. 7. 2010

Moška mladinska reprezentanca v Podčetrtku nadaljuje s pripravami za EP na Slovaškem

Z današnjim zborom v Podčetrtku moška mladinska reprezentanca Slovenije začenja sklepni del priprav za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem. Moštvo selektorja Slavka Iveziča bo v tem tednu (v četrtek in petek) odigralo tudi tekmi za trening z izbrano vrsto Srbije.

 

Po prvem tednu kondicijskih priprav, ki jih je 19 izbrancev selektorja Iveziča oddelalo v Ljubljani, so se fantje nato za teden dni odpravili na Roglo, pretekli teden pa so mladi upi slovenskega rokometa trenirali v Zrečah. V prvem delu priprav sta bila selektorju v veliko pomoč njegova pomočnika Aleksander Lapajne in Stanko Anderluh, ki sta skrbela za fizično pripravo fantov ter pomagala pri sestavi treningov, ki so morali biti zaradi lažjih poškodb nekaterih igralcev malce prirejeni.

 

Prav tako je imel precej dela tudi fizioterapevt Jure Bornšek. Vložil je veliko truda pri sanaciji poškodb igralcev, za katere celoten strokovni štab upa, da bodo pripravljeni za hude napore, ki jih čakajo na prvenstvu. V preteklih dneh so imeli namreč manjše ali večje težave s poškodbami Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Jure Jelovčan (Ajdovščina), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), Tine Poklar (Cimos Koper) in Jernej Papež (Trimo Trebnje). Poškodbe so večinoma že preteklost, težav s stopalom pa ima še vedno Jelovčan.

 

Od danes do petka čaka igralce in člane strokovnega vodstva mladinske reprezentance Slovenije v Termah Olimia še piljenje zadnjih podrobnosti v igri. Poleg tega bo Ivezičeva četa v Podčetrtku odigrala tudi dve tekmi za trening z mladinsko izbrano Srbije: prva bo v četrtek, 22. julija, druga pa dan kasneje (petek, 23. julija).

 

Po teh dveh tekmah bo selektor Slavko Ivezič izbral šestnajsterico, ki bo odpotovala na Slovaško, kjer bo poskušala nadaljevati uspešne nastope mladih reprezentanc na velikih tekmovanjih. Naj spomnimo, da je ta generacija prejšnje leto z zmago dosegla lep uspeh na tekmovanju Partille Cup na Švedskem, medtem ko je prav tako lansko leto predhodna generacija mladincev (letniki 1988 in 1989) na svetovnem prvenstvu v Egiptu posegla po bronasti kolajni.

 

Letošnje mladinsko evropsko prvenstvo bo gostila Slovaška oziroma njeno glavno mesto Bratislava. Slovenijo v skupinskem delu tekmovanja (štiri skupine s po štirimi moštvi) čaka izredno težka skupina, v kateri bodo igrale še reprezentance Švedske, Romunije in Hrvaške. "Prav zaradi težke skupine je potrebno biti na prav vseh tekmah popolnoma zbran in vse odigrati na meji svojih zmožnosti, če želimo računati na zmago. Kakršnokoli podcenjevanje katere od reprezentanc seveda ne pride v poštev," je povedal selektor Slavko Ivezič, ki je sicer z delom fantov v pripravljalnem obdobju zadovoljen.

Mladinska reprezentanca Slovenije:

Ime Priimek Klub
Darko CINGESAR Merkur
Jaka FERKULJ Gorenje
Matej GABER Merkur
Jure JELOVČAN Ajdovščina
Urban LESJAK Celje Pivovarna Laško
Gašper MARGUČ Celje Pivovarna Laško
Žiga MLAKAR Celje Pivovarna Laško
Mitja NOSAN Gorenje
Jernej PAPEŽ Trimo Trebnje
Jošt PEROVŠEK Ribnica Riko hiše
Tine POKLAR Cimos Koper
Vid POTEKO Celje Pivovarna Laško
Jan PUCELJ Ribnica Riko hiše
Žiga SMOLNIK Ajdovščina
Matic STEGNE Sevnica
Uroš ŠKRIPEC Velika Nedelja
Mario ŠOŠTARIČ Gorenje
Emir TALETOVIČ Gorenje
Miha ZARABEC Trimo Trebnje

Strokovno vodstvo reprezentance:

Ime Priimek Funkcija
Slavko IVEZIČ selektor
Aleksander LAPAJNE pomočnik selektorja
Stanko ANDERLUH pomočnik selektorja
Dušan POLIMAC zdravnik
Jure BORNŠEK fizioterapevt
Andrej FELDIN tehnični vodja
D. K.