7. 8. 2010

Huda poškodba Francoza Daniela Narcissa

Nemški rokometni klub Kiel in reprezentanca Francije sta doživela velik udarec. Na prijateljski tekmi s španskim klubom Aragon se je huje poškodoval Daniel Narcisse, ki si je strgal vezi v levem kolenu.

 

Na Kielovi spletni strani so zapisali, da si je 30-letni Daniel Narcisse strgal vezi v levem kolenu na prijateljski tekmi s španskim Aragonom v Lüneburgu. Seveda bo potrebna operacija, po napovedih zdravikov pa bo Franczovo okrevanje trajalo približno šest mesecev. To med drugim pomeni, da Narcisse v dresu Kiela ne bo mogel igrati proti Celju Pivovarni Laško v letošnji evropski ligi prvakov v skupini A, v kateri so poleg Nemcev in Slovencev še Barcelona (Španija), Narcissov nekdanji klub Chambery (Francija), Kielce (Poljska) in zmagovalec septembrskega turnirja povabljencev v Karlsruheju (Rhein Neckar Löwen, Gorenje Velenje, Bjerringbro-Silkeborg in Reale Ademar).

 

Kiel je v minuli sezoni osvojil naslov nemškega in evropskega prvaka, velik delež k uspehoma pa je prispeval tudi Daniel Narcisse. Francoski reprezentant se lahko pohvali tudi s podatkom, da je v dresu izbrane vrste svoje domovine aktualni prvak na treh največjih svetovnih tekmovanjih. Narcisse (za reprezentanco je zbral 193 nastopov in dosegel 601 zadetek) je namreč osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, svetovnem prvenstvu na Hrvaškem leta 2009 in na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji.

 

 

D. K.