9. 8. 2010

Pivovarji v pričakovanju prihoda Metličića

Vodstvo Celja Pivovarne Laško zaenkrat ni niti potrdilo niti zanikalo prihoda Hrvata Petra Metličića v celjski klub. Zdaj že nekdanji hrvaški reprezentant ima sicer še veljavno pogodbo (do leta 2012) s Ciudadom Realom, toda španski klub menda ne računa več nanj.

 

"Brez dvoma spada Metličić med pet najboljših desnih zunanjih igralcev v Evropi. Kot trener bi ga seveda želel imeti v svojem moštvu," je diplomatsko dejal trener celjskega kluba Zvonimir Serdarušić in dodal: "Toda ne verjamem, da bi se Ciudadov trener Talant Dušebajev odrekel tako vrhunskemu igralcu." Potem ko srbski levičar, 22-letni in kar 207 centimetrov visoki Nenad Malenčić na preizkušnji v Sloveniji ni zadovoljil Serdarušićevega strokovnega okusa, se je igralec že vrnil v domovino, Metličićevo angažiranje pa je še dodatno dobilo na teži.

 

Direktor celjskega kluba Roman Pungartnik je o morebitnem prihodu Hrvata v celjske vrste dejal: "V zadnjem času se v zvezi z Metličićem pojavljajo številne špekulacije. Najprej se je govorilo, da bo prišel v Zagreb, nato so prihajale informacije, da ostaja v Ciudadu Realu, zdaj pa se govori o prihodu v Celje. Toda po mojih informacijah je Metličić trenutno bližje Zagrebu kot Celju."

 

Hrvaškega ostrostrelca je želel v zadnjem času v svoje vrste zvabiti Zagreb, pri čemer bi bil skoraj 34-letni Splitčan zamenjava za Makedonca Petra Lazarova, ki bi zapustil glavno mesto naših južnih sosedov in okrepil Ciudad Real. A zapletlo se je, ker Metličić ni želel priti v Zagreb, čeprav naj Ciudad Real (kljub veljavni pogodbi) zaradi znižanja proračuna naj ne bi več računal nanj. Po neuradnih informacijah naj bi Španci za Lazarova, ki se z dosedanjim klubom pripravlja na novo sezono, zdaj vendarle plačali odškodnino Zagrebu (gre za 150.000 evrov, sprva pa je hrvaški klub želel 200.000).

 

Po neuradnih informacijah naj bi celjski klub že pristal na pogoje Metličića, ki je s Ciudadom Realom osvojil dva naslova evropskega prvaka, z reprezentanco Hrvaške pa je poleg kopice kolajn na velikih tekmovanjih osvojil tudi naslov svetovnega (Portugalska 2003) in olimpijskega prvaka (Atene 2004). Klubsko vodstvo pivovarjev zdaj čaka samo na njegov odgovor oziroma podpis pogodbe, ob pričakovanem pozitivnem odgovoru in najoptimističnejših napovedih pa bi se lahko Metličić (nekdanji soigralec Uroša Zormana in Aleša Pajoviča v Ciudadu Realu) v rumeno-zelenem dresu predstavil že na Jarnovičevem memorialu, ki bo od 13. do 15. avgusta v Velenju.

 

Na tekmah v slovenski ligi MIK ima lahko vsak klub po šest tujcev, z morebitnim Metličićevim prihodom pa bi Celjani izpolnili kvoto in hkrati postali slovenski klub z največjim številom "legionarjev" v ligi. Trenutno imajo status tujca Mirko Alilović (Hrvaška), Carlos Prieto (Španija), Edvard Kokšarov (Rusija), Alem Toskić in Momir Rnić (oba Srbija).

 

 

Dejan Kresnik

Celjani predstavili igralce in cilje za sezono 2010/11