10. 8. 2010

Slovenski kadeti pred EP polovično uspešni na tekmah za trening proti Srbiji v Požegi

Moška kadetska reprezentanca Slovenije bo od 12. do 22. avgusta nastopila na evropskem prvenstvu v Črni gori. Med potjo na EP se je moštvo selektorja Tomaža Juršiča ustavilo tudi v Požegi v Srbiji in odigralo dve tekmi za trening s tamkajšnjimi vrstniki.

 

Kadetska reprezentanca Srbije se prav tako pripravlja za nastop na EP v Črni gori. Na prvi tekmi za trening v Požegi so slavili gostitelji s 27:24 (14:12), čeprav je začetek pripadel mladim Slovencem. Toda Srbi so nato izkoristili nekaj napak gostujoče reprezentance in si priigrali dva, tri zadetke prednosti.

 

Kljub temu je Juršičeva četa na začetku drugega polčasa izenačila (14:14) in držala stik z nasprotnikom do zadnjih desetih minut. Nato je spet sledil padec v slovenski igri in Srbi so si z nekaj lahkimi zadetki priigrali zmago. "Nisem najbolj zadovoljen s prikazano igro, saj smo naredili preveč tehničnih napak in zapravili preveč čistih strelov. Do četrtka je še kar nekaj časa in računamo da bomo napake odpravili ter šli v tekmo z Islandijo maksimalno pripravljeni," je dejal slovenski selektor Tomaž Juršič.


 

Srbija – Slovenija 27:24 (14:12)

 

Srbija: Vučičević 4, Andrejević, V. Ilić 1, Pavić 3, S. Ilić 4, Krsmančić 3, Radenković 1, Golubović 6, Pernar, Crnoglavac 1, Radivojević 2, Knežević 2, Zdravković, Radovanović.

 

Slovenija: Borovnik 3, Bradeško 2, Cehte 1, Deržič 1, Fidel 3, Hrastnik, Jazbec 2, Kalabič 1, Mačkovšek 2, Potočnik 2, Sašek 3, Špende 1, Žabič 2, Zaponšek (7 obramb), Žitnik (9 obramb).

 

Sedemmetrovke: Srbija 4 (2), Slovenija 3 (3).

 

Izključitve: Srbija 10 minut, Slovenija 14 minut.

Druga tekma v Požegi pa se je končala z zmago slovenskih kadetov s 27:26 (11:12). Po začetnem vodstvu Slovenije s 3:1 so gostitelji kmalu vzpostavili ravnotežje na igrišču, po številnih menjavah v vodstvu pa se je prvi polčas končal z minimalno prednostjo Srbije (12:11). Tudi v drugem polčasu je bila slika na igrišču podobna (skupaj je bil izid kar 17-krat izenačen), v zanimivi končnici pa so bili za zadetek uspešnejši Slovenci.

 

"V izredno trdi in na trenutke tudi grobi tekmi so naši fantje dokazali, da je bil poraz na prvi tekmi le posledica utrujenosti. Večji del tekme smo odigrali tako, kot smo se dogovorili, rezultat tega pa je bila tudi minimalna zmaga, ki je dobra popotnica za nastope na EP," je ocenil pomočnik selektorja Jani Klemenčič.

 

 

Srbija – Slovenija 26:27 (12:11)

 

Srbija: Vučičević 2, Andrejević 1, V. Ilić 7, Pavić 2, S. Ilić 5, Krsmančić 4, Radenković, Golubović, Pernar, Crnoglavac 3, Radivojević, Knežević, Minić 1, Stanojčić 1, Zdravković, Radovanović.

 

Slovenija: Borovnik 7, Bradeško 1, Cehte 1, Deržič 2, Fidel 3, Hrastnik 1, Jazbec, Kalabič 3, Mačkovšek 4, Potočnik 4, Sašek 1, Špende, Žabič, Zaponšek, Žitnik (21 obramb).

 

Sedemmetrovke: Srbija 5 (5), Slovenija 3 (2).

 

Izključitve: Srbija 4 minute, Slovenija 4 minute.