11. 8. 2010

V Črni gori se začenja evropsko prvenstvo za kadete, Slovenija najprej z Islandijo

Črnogorski mesti Podgorica in Nikšić bosta od 12. do 22. avgusta gostili evropsko prvenstvo za kadete (igralci do 18 let). Med 16 reprezentancami bo nastopila tudi Slovenija, ki bo igrala v skupini D s Švico, Islandijo in Češko.

 

Slovenska kadetska izbrana vrsta si je nastop na EP v Črni gori zagotovila na kvalifikacijskem turnirju na Švedskem, kjer je prepričljivo osvojila prvo mesto. Na treh tekmah je dosegla prav toliko zmag (proti gostiteljem s 27:23, proti Moldavijo s 36:21 in proti Estoniji z 38:19) in si skupaj z drugouvrščeno Švedsko priigrala sodelovanje na EP. Na majskem žrebanju skupin v Kölnu (potekalo je med zaključnim turnirjem najboljše četverice v evropski ligi prvakov) je imela Slovenija status nosilke, kroglice pa so ji za nasprotnike v skupini D dodelile Švico, Islandijo in Češko.

 

Na EP v Črni gori bo nastopilo 16 reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine s po štirimi moštvi. Predtekmovalni del po skupinah bo potekal od 12. do 15. avgusta. Po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine se bosta uvrstili v nadaljnje tekmovanje za razvrstitev od prvega do osmega mesta, po dve najslabši pa v "tolažilno" tekmovanje od 9. do 16. mesta.

 

 

Tomaž Juršič, selektor kadetske reprezentance Slovenije: "Po deveturni vožnji iz Požege smo danes okoli 17. ure prispeli v Nikšić. Za nami je veliko število treningov in ocenjujem, da smo pripravljeni dobro. Koliko pa smo v resnici, bodo pokazale tekme na EP. Zavedamo se, da na EP ni slabih nasprotnikov. Naš prvi nasprotnik je Islandija in trenutno razmišljamo le o njej. Želimo si, da se uvrstimo v naslednji krog tekmovanja, zato obljubljam,da bomo na igrišču pustili srce. Vsi fantje so zdravi in težko pričakujejo začetek prvenstva."

 

 

SKUPINE NA EP:

 

Skupina A (Podgorica): Norveška, Hrvaška, Švedska, Poljska

 

Skupina B (Podgorica): Danska, Srbija, Slovaška, Rusija

 

Skupina C (Nikšić): Nemčija, Španija, Črna gora, Portugalska

 

Skupina D (Nikšić): Slovenija, Švica, Islandija, Češka

 

 

Slovenska reprezentanca bo prvo tekmo v skupini D v Nikšiću odigrala v četrtek, 12. avgusta, ob 13.30, njen nasprotnik pa bo Islandija. Naslednji dan slovenske kadete čaka obračun s Češko, v nedeljo pa še s Švico.

 

 

SPORED TEKEM REPREZENTANCE SLOVENIJE:

 

Četrtek, 12. avgusta, ob 13.30: Slovenija – Islandija

 

Petek, 13. avgusta, ob 14.00: Slovenija – Češka

 

Nedelja, 15. avgusta, ob 14.00: Slovenija - Švica

KADETSKA REPREZENTANCA SLOVENIJE - IGRALCI:

Ime Priimek Klub
Matjaž BOROVNIK Gorenje
Žiga BRADEŠKO Merkur
Nejc CEHTE Krško
Anže DERŽIČ Gorenje
Dušan FIDEL Cimos Koper
Gašper HRASTNIK Merkur
Jure JAZBEC Dol Hrastnik
Elvir KALABIČ Mokerc Ig
Borut MAČKOVŠEK Celje Pivovarna Laško
Grega POTOČNIK Celje Pivovarna Laško
Klemen SAŠEK SVIŠ
Mario ŠOŠTARIČ Gorenje
Aleksander ŠPENDE Gorenje
Igor ŽABIČ Celje Pivovarna Laško
Rok ZAPONŠEK Gorenje
Blaž ŽITNIK Krško

KADETSKA REPREZENTANCA SLOVENIJE - STROKOVNO VODSTVO:

Ime Priimek Funkcija
Tomaž JURŠIČ selektor
Jani KLEMENČIČ pomočnik selektorja
Jani GRUDINA fizioterapevt
Sašo OVNIČEK tehnični vodja
Aleš DOLINŠEK kamerman