13. 8. 2010

Hrvat Ivano Balić dobil največ glasov za najboljšega rokometaša vseh časov

Na spletni strani Mednarodne rokometne zveze (IHF) se je končalo glasovanje za najboljšega rokometaša vseh časov. Največ glasov s strani skoraj 11.000 obiskovalcev je prejel Hrvat Ivano Balić.

 

Hrvaški reprezentant in trenutno igralec Zagreba je prejel 48,7 odstotka glasov vseh obiskovalcev, Balić pa je bil pred tem že dvakrat izbran za najboljšega na svetu (v letih 2003 in 2006). Drugo mesto med štirim i kandidati za najboljšega rokometaša vseh časov je osvojil Francoz Nikola Karabatić (33,7 odstotka), za njima pa sta se uvrstila nekdanja igralca Talant Dušebajev in Joachim Deckarm.

 

Pred glasovanjem za najboljšega igralca vseh časov je IHF na svoji spletni strani izpeljal tudi glasovanje o najboljši svetovni rokometašici. Prepričljivo je zmagala Srbkinja Svetlana Kitić, zdaj pa je mednarodna zveza začela novo izbiro. Tokrat lahko izbirate najboljšega trenerja vseh časov, IHF pa je izbiro skrčil na štiri imena: Šved Bengt Johansson, Romun Kunst Germanescu, Rus Igor Turčin in Francoz Daniel Constantini.

 

 

D. K.

Kitićeva najboljša rokometašica vseh časov