13. 8. 2010

Kandidatke za žensko člansko reprezentanco so se zbrale v Ljubljani na testiranju in pripravah

Na testiranju in pripravah so se v Ljubljani zbrale kandidatke za žensko člansko reprezentanco Slovenije. Pod vodstvom selektorja Ivice Rimanića se bodo do nedelje pripravljale v slovenskem glavnem mestu, nato pa bodo odpotovale na Dansko, kjer bodo odigrale dve tekmi z gostiteljicami.

 

Igralke in člani strokovnega vodstva so se danes zjutraj zbrali v športni dvorani vojašnice Franc Rozman-Stane v Ljubljani. Nato je sledilo testiranje motoričnih sposobnosti in merjenje antropometričnih lastnosti, ki je eno izmed dveh načrtovanih (drugo bo predvidoma novembra pred odhodom na decembrsko evropsko prvenstvo v Skandinaviji).

 

Selektor Ivica Rimanić je na priprave povabil 26 igralk, v Ljubljano pa jih je prišlo devetnajst. Iz opravičljivih razlogov na tokratni reprezentančni akciji danes ni bilo Ane Gros (z Györijem nastopa na turnirju, a bo v nedeljo prišla neposredno na letališče na Dunaj), Maje Breznik (poškodba na pripravah s klubom), Neže Mitruševske (dogovor z njenim novim klubom Zaječarjem, da zaradi kasnejšega prihoda v Srbijo izpusti tokratno reprezentančno akcijo), Miše Marinček (kariero bo nadaljevala v Avstriji - enak razlog za odsotnost kot pri Mitruševski), Laure Gerič (ureja prestop v nov klub), Alje Koren in Nuše Skutnik.

 

Vabilu za testiranje in priprave so se tako odzvale naslednje igralke: Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić, Neja Šoberl, Barbara Varlec, Sanja Gregorc, Tamara Mavsar, Maja Zrnec (vse Krim Mercator), Branka Zec, Teja Ferfolja, Nina Jeriček, Špela Okleščen, Vesna Puš, Maja Šon, Anja Argenti, Mirjana Gojkovič, Neli Irman (vse Olimpija), Nives Ahlin (Celje Celjske mesnine), Jana Bačar (Krka) in Urša Oven (Zagorje GEN-I).

 

Po petkovih in sobotnih treningih bo 16 igralk (seznam bo selektor Rimanić objavil na sobotnem večernem treningu) v nedeljo zjutraj odpotovalo proti Danski. Tam bodo slovenske rokometašice odigrale dve tekmi z gostiteljicami: prva bo v ponedeljek, 16. avgusta, ob 20. uri, druga pa v torek, 17. avgusta, ob 19. uri.

 

Ivica Rimanić, selektor reprezentance Slovenije: "Tokratna reprezentančna akcija pomeni začetek priprav na evropsko prvenstvo, ki bo decembra na Danskem. Priprave in nato tekmi z Dankami bodo pokazali, kje se trenutno nahajamo, koliko smo v zadnjem času napredovali in kaj nam še manjka do stika z vrhunskimi reprezentancami. Vem, da zaradi klubskih priprav na novo tekmovalno sezono termin za reprezentanco ni najbolj primeren, toda povabila Danske, ki bo sogostiteljica evropskega prvenstva, enostavno nismo mogli zavrniti. Prepričan sem, da bosta tekmi z Dankami zelo koristni."

 

 

PREDVIDEN URNIK AKTIVNOSTI:

 

 

Petek, 13. avgusta 2010: ob 9.15 zbor v športni dvorani FRS v Ljubljani; od 10.00 do 13.00: testiranje; od 18.00 do 20.00: trening

 

Sobota, 14. avgusta 2010: od 10.00 do 12.00: trening; od 18.00 do 20.00: trening

 

Nedelja, 15. avgusta 2010: ob 7.00: odhod na letališče na Dunaj; od 12.40 do 14.04: polet Dunaj – Kopenhagen; popoldan trening

 

Ponedeljek, 16. avgusta 2010: dopoldan trening; popoldan tekma

 

Torek, 17. avgusta 2010: dopoldan trening; popoldan tekma

 

Sreda, 18. avgusta 2010: povratek (10.20 do 11.50: polet Kopenhagen – Dunaj); prihod v Ljubljano okoli 16.30.

 

 

Dejan Kresnik