14. 8. 2010

Selektor ženske reprezentance Ivica Rimanić izbral 16 igralk za tekmi proti Danski

Po testiranju in dvodnevnih pripravah v Ljubljani je selektor slovenske ženske reprezentance Ivica Rimanić izbral 16 igralk za tekmi na Danskem. Z Dankami se bo izbrana vrsta Slovenije pomerila dvakrat: prva tekma bo v ponedeljek, druga pa v torek.

 

Na današnjem popoldansko-večernem treningu je selektor Rimanić sporočil seznam 16 igralk, ki bodo v nedeljo zjutraj z letalom odpotovale proti Danski. Med šestnajsterico je kar polovica igralk ljubljanske Olimpije, pet jih prihaja iz Krima Mercatorja, po ena pa iz Celja Celjskih mesnin in Zagorja GEN-I. Edina "legionarka" je levoroka ostrostrelka Ana Gros, članica madžarskega Györija, ki se bo slovenski izbrani vrsti pridružila med nedeljskim postankom na letališču na Dunaju. Med igralkami za tekmi z Dansko je bila prvotno predvidena tudi Maja Breznik (kot članica norveškega kluba Sola bi na Dansko dopotovala neposredno s klubskih priprav), vendar se je lažje poškodovala, tako da bo namesto nje priložnost dobila Nives Ahlin.

 

Slovenske rokometašice bodo na Danskem, ki je sogostiteljica letošnjega evropskega prvenstva za ženske, odigrale dve tekmi z gostiteljicami: prvo v ponedeljek, 16. avgusta, drugo pa v torek, 17. avgusta. Poleg tega bodo opravile tudi tri treninge: v nedeljo popoldan ter v ponedeljek in torek dopoldan. Slovenska delegacija se bo v domovino vrnila v sredinih popoldanskih urah.

SEZNAM IGRALK ZA TEKMI Z DANSKO:

Ime Priimek Klub
Anja ARGENTI Olimpija
Nives AHLIN Celje Celjske mesnine
Teja FERFOLJA Olimpija
Mirjana GOJKOVIČ Olimpija
Ana GROS Györi (Madžarska)
Neli IRMAN Olimpija
Nina JERIČEK Olimpija
Tamara MAVSAR Krim Mercator
Urša OVEN Zagorje GEN-I
Vesna PUŠ Olimpija
Sergeja STEFANIŠIN Krim Mercator
Neja ŠOBERL Krim Mercator
Maja ŠON Olimpija
Barbara VARLEC Krim Mercator
Branka ZEC Olimpija
Maja ZRNEC Krim Mercator

 

 

D. K.

Ženska reprezentanca: testiranje in priprave v Ljubljani