14. 8. 2010

V finalu Jarnovičevega memoriala v Velenju bosta igrala Gorenje in Kadetten

Domači klub Gorenje Velenje in švicarski Kadetten sta finalista letošnjega Jarnovičevega memoriala v Rdeči dvorani. Za končno tretje mesto bosta igrala Celje Pivovarna Laško in francoski Tremblay, za peto pa Bosna iz Sarajeva in Nexe iz Našic.

Sobotni tekmovalni program v Rdeči dvorani, v okviru katerega so bile na sporedu štiri tekme, se je začel z dvobojem Bosna – Kadetten. Švicarji, ki so prvi dan suvereno opravili s Celjani, so se tokrat precej namučili s klubom iz Sarajeva. Izid je bil kar 15-krat izenačen, Kadetten (najboljši strelci: Stojanović 6, Uršič 5, Gopfert in Rares po 4) pa je v dramatični končnici le opravili z Bosno (Kapisoda in Međić po 5, Arnaudovski 4) in si zagotovil prvo mesto v skupini 1.

Tudi obračun med Tremblayem in hrvaškim klubom Nexe iz Našic je bil ves čas izenačen. Toda v zadnjih desetih minutah so hrvaški podprvaki (Lelić 10, Blažević, Obad in Kasak po 4) naredili preveč napak, kar so Francozi (Poulin in Stefanović po 5, Zuzo in Bingo po 4) spretno izkoristili in si priigrali zmago, medtem ko je moštvo trenerja Kasima Kamenice po petkovem neuspehu proti Gorenju (26:32) doživelo še drugi poraz in osvojilo zadnje mesto v skupini 2.

Na tretji tekmi med Celjem Pivovarno Laško in Bosno iz Sarajeva so slovenski prvaki nastopili precej oslabljeni. Poleg poškodovanih Aljoše Rezarja (okreva po operaciji) in Edvarda Kokšarova (že v petek ni nastopil proti Kadettnu) je manjkal tudi kapetan Uroš Zorman, ki je dan prej dobil močan udarec v koleno, zato pivovarji niso želeli tvegati z njegovim nastopom. Kljub temu so Celjani (Vugrinec 9, Gajič 6, Žvižej in Toskić po 5), pri katerih je s 17 obrambami blestel vratar Mirko Alilović, vodili od prve do zadnje minute tekme. Pivovarji so si po zmagi proti Bosni priigrali tekmo za končno tretje mesto s Tremblayjem, Bosna (Arnaudovski 7, Kapisoda in Nekić po 5) pa po drugem zaporednem porazu dvoboj z Nexejem za peto.

Rokometaši Gorenja so si nastop v velikem finalu pred domačimi gledalci priigrali z zmago proti Tremblayju. Slovensko-francoski dvoboj je bil zelo izenačen, gostje pa niso popustili niti v drugi polovici drugega polčasa, potem ko je zaradi grobega prekrška nad Šimičem dobil Pratt rdeči karton. Gorenje (Golčar 9, Manojlović in Gams po 6) si je občutnejšo prednost priigralo šele v končnici tekme, ko je proti Tremblayju (Ugolin in Zuzo po 6, Poulin 5) podvojilo prednost dveh zadetkov.

Skupina 1 - končni vrstni red: 1. Kadetten 4 točke, 2. Celje Pivovarna Laško 2, 3. Bosna 0.

Skupina 2 - končni vrstni red: 1. Gorenje Velenje 4 točke, 2. Tremblay 2, 3. Nexe Našice 0.

IZIDI IN SPORED JARNOVIČEVEGA MEMORIALA:

Petek, 13. avgusta 2010:

Celje Pivovarna Laško - Kadetten Schaffhausen 31:38 (16:19)

Gorenje Velenje - Nexe Našice 32:26 (15:10)

Sobota, 14. avgusta 2010:

Bosna Sarajevo - Kadetten Schaffhausen 26:27 (14:14)

Nexe Našice - Tremblay 29:31 (15:15)

Celje Pivovarna Laško - Bosna Sarajevo 36:30 (17:13)

Gorenje Velenje - Tremblay 36:32

Nedelja, 15. avgusta 2010:

ob 16.00: tekma za 5. mesto: Bosna - Nexe Našice

ob 18.00: tekma za 3. mesto: Celje Pivovarna Laško - Tremblay