15. 8. 2010

Celjski klub tudi uradno potrdil podpis dveletne pogodbe s Petrom Metličićem

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je tudi uradno potrdil podpis pogodbe s Hrvatom Petrom Metličićem. Zdaj že nekdanji 33-letni igralec Ciudada Reala je s Celjani podpisal dveletno pogodbo.

 

Celjani so sklenili pogodbo z desnim zunanjim igralcem Metličićem, ki je zadnjih pet sezon nastopal za španski klub Ciudad Real. Pred tem je tri sezone nastopal za španski klub Ademar Leon, v katerega je prišel iz Metkovića. S hrvaško reprezentanco, v kateri je s 176 tekmami rekorder po številu nastopov za izbrano vrsto in od katere se je že poslovil, saj se želi povsem posvetiti klubskim nastopom, je osvojil številna odličja. Največji uspeh je dosegel na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, ko je Hrvaška osvojila zlato kolajno, poleg tega pa je bil še dvakrat srebrn in enkrat bronast na svetovnih prvenstvih ter enkrat srebrn na evropskem prvenstvu.

 

Na klubskem področju je bil 194 centimetrov visoki in 96 kilogramov težki Metličić še uspešnejši, saj je do sedaj trikrat osvojil naslov zmagovalca lige prvakov (s Ciudadom Realom v sezonah 2005/06, 2007/08 in 2008/09), trikrat je osvojil naslov zmagovalca superpokala EHF (v dresu Ciudada Reala v sezonah 2005/06, 2006/07 in 2007/08) ter po enkrat zmagovalec evropskega pokala pokalnih zmagovalcev (Ademar Leon, sezona 2004/05) in pokala EHF (Metković, sezona 1999/00). Štirikrat je bil španski prvak (Ciudad Real, od 2006/07 do 2009/10) in trikrat španski pokalni prvak (Ciudad Real, od 2005/06 do 2007/08) in najboljši v pokalu Del Rey (2007/08).

 

V Splitu rojeni Metličić (25. decembra 1976) bo v Celje dopotoval v petek, potem ko bo uredil še vse formalnosti v Španiji. Z novimi soigralci bo prvič treniral v ponedeljek, 23. avgusta.

 

Petar Metličić, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Zelo sem vesel, da prihajam v Celje, ki je klub, ki ima visoke ambicije. Tu bom igral z izjemnimi soigralci ter trenerjem, ki me ceni in od mene pričakuje veliko. Zame je to velik motiv in projekt, ki je tukaj zastavljen, je izziv za vsakega športnika. Tu je tudi nekaj mojih prijateljev, z njimi in ostalimi fanti verjamem, da bomo tvorili izjemno ekipo in da bomo uresničili zastavljene cilje. Ne bo nam lahko, saj nas čakajo izjemni nasprotniki, vendar tudi ostali se morajo bati nas. Vesel sem, da je bilo vodstvo celjskega kluba vztrajno, saj je bilo potrebno v zadnjih dneh urediti še kar nekaj zadev. Sedaj je to mimo in lahko se osredotočimo le na tisto, kar se od mene in soigralcev pričakuje."

 

Roman Pungartnik, direktor RK Celje Pivovarna Laško: "V zadnjih dneh se je veliko pisalo in govorilo, da je Petar že naš igralec, a potrebnih je bilo še kar nekaj dogovorov. Veseli smo, da je sedaj to končano in da prihaja k nam. Z njim bo naša ekipa dobila še na večji širini, z Renatom Vugrincem bosta tvorila izjemen dvojec na desnem zunanjem, veliko pa se bodo lahko naučili tudi mladi. Dosežki Metličića govorijo sami zase, zato smo lahko le veseli, da se je ob drugih ponudbah odločil za naš klub. Mislim, da imamo sedaj zelo dobro ekipo, ki lahko na igrišču stori marsikaj, a potrebno se bo boriti in vedno dati svoj maksimum. Prepričan sem, da bomo na koncu sezone lahko upravičeno dejali, da smo klub s ponosom."

 

 

Dejan Kresnik

Metličić: Za vse je kriv DušebajevCeljani v pričakovanju Metličića