16. 8. 2010

Na EP v Črni gori kadetska reprezentanca Slovenije v torek z Nemčijo, v sredo s Španijo

Po prostem ponedeljku se v Črni gori nadaljuje EP za kadete. Slovenska reprezentanca se bo v drugem delu tekmovanja v skupini M2 pomerila z Nemčijo (v torek, 17. avgusta) in Španijo (v sredo, 18. avgusta), obakrat z začetkom ob 20. uri.

Slovenija je ena izmed štirih reprezentanc, ki na treh tekmah v predtekmovanju niso izgubile niti točke. Poleg nje je to uspelo še Hrvaški (skupina A), Srbiji (skupina B) in Nemčiji (skupina C), ki v drugi del tekmovanja tako prenašajo dve točki (tudi Slovenija), brez točk pa igranje med osmimi najboljšimi moštvi v Evropi začenjajo Švedska, Danska, Španija in Švica.

"S prvim mestom v skupini smo si zagotovili dve točki za nadaljevanje tekmovanja, ki nam odpirata boj za uvrstitev v polfinale. Jasno je, da sta tako Nemčija kot Španija rokometni velesili, toda po drugi strani tudi mi igramo vedno bolje. Gremo korak za korakom, iz tekme v tekmo, na vsaki pa bomo seveda še naprej dajali vse od sebe. Kaj nam bo to prineslo, pa bomo šele videli," pravi selektor slovenskih kadetov Tomaž Juršič, ki na nedeljski tekmi proti Švici ni mogel računati na Boruta Mačkovška in Matjaža Borovnika. Z Mačkovškom zaradi njegove poškodbe gležnja ni želel tvegati, Borovnik pa je dobil kazen prepovedi igranja na eni tekmi, ker je proti Čehom dobil rdeči karton zaradi pretiranega slavja v zadnjih sekundah.

Po predtekmovalnem delu velja omeniti statistični podatek, da so bili slovenski kadeti najučinkovitejši. Na treh tekmah so namreč dosegli kar 101 zadetek (povprečje 33,7 zadetka na tekmo), sledita pa jima Češka (99) in Islandija (96), ki sta igrali skupaj s Slovenijo v skupini D. Glede na število prejetih zadetkov je imela najtrdnejšo obrambo Švedska (prejela je 65 zadetkov ali manj kot 22 na tekmo), za njo pa Hrvaška in Španija (po 70).

Zanimivo je, da se je moška mladinska reprezentanca Slovenije tudi na nedavnem evropskem prvenstvu na Slovaškem, kjer je na koncu osvojila bronasto kolajno, v zaključnem delu tekmovanja pomerila tako s Španijo kot z Nemčijo. Obe reprezentanci je tudi premagala: z uspehom proti španski (29:26) si je zagotovila napredovanje v polfinale, z zmago proti Nemčiji za končno tretje mesto pa bronasto kolajno na EP.

SKUPINA M1:

Reprezentanca Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Hrvaška 1 1 0 0 26:21 2
Srbija 1 1 0 0 29:25 2
Danska 1 0 0 1 25:29 0
Švedska 1 0 0 1 21:26 0

SKUPINA M2:

Reprezentanca Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Nemčija 1 1 0 0 31:24 2
Slovenija 1 1 0 0 30:27 2
Švica 1 0 0 1 27:30 0
Španija 1 0 0 1 24:31 0