16. 8. 2010

Koprski Cimos predstavil igralske okrepitve in cilje v novi sezoni, Rok Rapotec zaradi poškodbe hrbtenice prisiljen končati kariero

Na novinarski konferenci je rokometni klub Cimos iz Kopra predstavil igralske okrepitve za prihajajočo sezono in tekmovalne cilje. Klub je zapustilo pet igralcev, primorsko moštvo so okrepili trije, zaradi poškodbe pa mora rokometno kariero končati Rok Rapotec.

 

Člansko moštvo koprskega kluba so po koncu minule sezone zapustili David Špiler (zdaj Zagreb, Hrvaška), Nejc Poklar (Celje Pivovarna Laško), Balasz Laluska (Veszprem, Madžarska), Rok Praznik (Logrones, Španija) in Goran Gorenac (Trimo Trebnje – posoja), medtem ko je moral Rok Rapotec zaradi poškodbe hrbtenice prisilno končati kariero. Cimosov dres bodo v novi sezoni nosile tri vrhunske igralske okrepitve: Vladimir Osmajić (Pick Szeged, Madžarska), Milorad Krivokapić (Pick Szeged, Madžarska) in Sebastian Skube (Trimo Trebnje).

 

Direktor kluba Aleš Koršič je ocenil, da v igralski kader ni bilo potrebno veliko posegati, zato je glavnina igralcev enakih kot lani: "Če lani nismo imeli dovolj športne sreče ali pa hrabrosti, da bi zmagali tudi na že dobljenih tekmah, potem verjamem, da letos ne bo tako. Ekipa je homogena, fantje se dobro poznajo med seboj in naloge so letos jasno razdeljene. Verjamem, da se vsi igralci zavedajo svoje odgovornosti in priložnosti, da se dokažejo v državnem prvenstvu in tudi v mednarodnem tekmovanju, torej evropskem pokalu pokalu challenge. Kar pa se tiče naše rokometne šole, nas veseli, da imamo vsako leto najmanj dve selekciji med najboljšimi štirimi v državi. To je edina prava pot za dolgoročno prihodnost kluba. In glede na to, da je veliko naših mladih igralcev v državnih selekcijah, nas prihodnosti zares ni strah. Prihajajoča sezona bo tako še ena, v kateri bo klub rasel tako tekmovalno kot tudi organizacijsko."

 

Tudi trener Fredi Radojkovič je prepričan, da bo moštvo konkurenčno v slovenskem državnem prvenstvu in da se bo do konca borilo za naslov prvaka. "Mi se z okrepitvami v drugih klubih ne ukvarjamo. Zanima nas predvsem naša igra v obrambi in letos bomo skušali popraviti napake in pomanjkljivosti, ki so se nam dogajale lani. Zato bomo dodali nekaj novih obrambnih postavitev, saj nam dobra obramba omogoča lažje doseganje zadetkov iz (pol) protinapadov. V pokalu Slovenije je cilj priti na finalni turnir, kjer bo veliko odvisno od žreba, vendar poudarjam, da se nikogar ne bojimo. Evropski pokal challenge nam ponuja priložnost, da se uveljavimo tudi v Evropi. Igrali bomo od kroga do kroga in če se pokaže priložnost, bomo naredili vse, da to mednarodno lovoriko prinesemo v klubske vitrine," je dejal Fredi Radojkovič.

 

Rok Rapotec, 25-letni krožni napadalec, ki je svojo rokometno pot začel pri koprskem prvoligašu, je zaradi poškodbe hrbtenice prisiljen zaključiti z aktivnim igranjem. Roka sicer čakajo še dodatne preiskave, a kot kaže, bo igranje na profesionalni ravni primoran končati. Nekdanji kadetski in mladinski reprezentant Slovenije je letos igral v mariborskem klubu Klima Petek, na tekmi proti Gorenju pa si je poškodoval hrbtenico. "Želim ostati aktiven v rokometnih vodah, saj me je ta šport spremljal toliko let, da tega ne gre kar tako pozabiti. Če se bo ponudila priložnost, se bom preizkusil kot trener mlajših selekcij. Ob tem pa si bo seveda potrebno poiskati tudi redno službo," pravi Rok Rapotec.

 

Direktor Koršič in trener Radojkovič sta na novinarski konferenci nato podelila drese trojici novih igralcev. Milorad Krivokapić bo nosil dres s številko 13, Sebastian Skube 14, Vladimir Osmajić pa bo številko 88.

 

Po končanih pripravah v Kranjski Gori, med katerimi so odigrali tudi dve tekmi za trening (srbsko Kolubaro so premagali s 33:22, škofjeloškega Merkurja pa s 33:31), rokometaši Cimosa nadaljujejo s pripravami v Kopru, od četrtka do sobote pa jih čaka nastop na močnem mednarodnem turnirju v Poreču. V hrvaškem obmorskem mestu bodo v skupini igrali z Zagrebom (Hrvaška) in Melsungenom (Nemčija; klub je letos prevzel nekdanji Cimosov trener Matjaž Tominec), v drugi skupini pa bodo nastopili Veszprem (Madžarska), Gummersbach (Nemčija) in domači Poreč.

 

 

Dejan Kresnik

Cimos začel s pripravami na novo sezono