21. 8. 2010

Po porazu proti Veszpremu rokometaši Cimosa četrti na mednarodnem turnirju v Poreču

Rokometaši Cimosa so se na tekmi za tretje mesto na močnem turnirju v Poreču pomerili z Veszpremom in izgubili z 22:29 (12:14). V skupinskem delu turnirja so Koprčani premagali nemški Melsungen z 32:30 (17:17), nato pa izgubili z Zagrebom z 32:40 (13:20).

 

Proti nemškemu prvoligašu Melsungenu, ki ga je pred letošnjo sezono prevzel nekdanji Cimosov trener Matjaž Tominec, so Koprčani nastopili brez lažje poškodovanih Darka Stanića, Matjaža Brumna in Matjaža Mlakarja. Po izenačenem prvem polčasu se je v nadaljevanju iskrilo na igrišču športne dvorane Žatika v Poreču, posledica pa so bili kar štirje rdeči kartoni: pri Cimosu sta ga dobila Bojan Skoko (tretja izključitev) in Jure Dobelšek, pri Melsungenu pa Grk Grigorios Sainikis in Srb Nenad Vučković.

 

V dramatični končnici se je tehtnica nagnila na stran Cimosa, v vrstah katerega je blestel novinec in reprezentant Sebastian Skube, s šestimi zadetki tudi najboljši strelec Koprčanov proti Nemcem. Cimos je nastopil v naslednji zasedbi: Jeraj, Podpečan, Skoko 1, Dobelšek 2, Mirković 3, Elezović 2, Bombač 2, Krivokapić 2, Skube 6, Konečnik 2, Rapotec 4, Jovičić 4, Osmajić 4, Smolnik in Poklar. Pri Melsungenu sta bila najučinkovitejša Vasilakis (8 zadetkov) in Allendorf (7).

 

Na drugi tekmi proti Zagrebu (odigrana je bila v istem dnevu kot proti Melsungenu) je oslabljeno moštvo trenerja Fredija Radojkoviča doživelo visok poraz. V prvih petnajstih minutah se je Cimos enakovredno upiral hrvaškemu prvaku, ki pa si je že pred koncem prvega polčasa priigral šest zadetkov prednosti (14:8). v Nadaljevanju so Zagrebčani, pri katerih sta bila strelsko najbolj razpoložena Jaškić (8) in Stepančić (5), vratar Škof pa je zbral deset obramb, zlahka ohranili visoko prednost. Cimos je proti Zagrebu igral v naslednji postavi: Podpečan, Jeraj, Skoko 3, Dobelšek 2, Mirković 3, Elezović 1, Bombač 4, Poklar 1, Krivokapić 8 (5), Skube 4, Mlakar, Smolnik, Konečnik 2, Rapotec, Jovičić 2, Osmajić 1.

 

Veszprem je bil nasprotnik Primorcev na tekmi za končno tretje mesto, ki se je končala z zmago Madžarov z 29:22 (14:12). Cimos je poleg že prej omenjenih igralcev nastopal še brez Osmajića, kljub temu pa se je skoraj enakovredno kosal z enim najboljših evropskih klubov. Dokler so imeli Koprčani (blestel je mladinski reprezentant Poklar s petimi zadetki) dovolj moči, so se dobro upirali Veszpremu, v nadaljevanju pa je na sceno stopil madžarski reprezentančni vratar Fazekaš. Skupaj je zbral kar 23 obramb, v polju pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Ivancsik in Sulić (po 7). Cimos je proti Veszpremu igral v naslednji postavi: Podpečan (3 obrambe), Jeraj (10 obramb), Skoko 3, Dobelšek 2, Elezović 2, Bombač 3, Poklar 5, Krivokapić 3, Skube 2, Konečnik 1, Rapotec 1.

 

Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Hrvat Drago Vuković (Gummersbach; nekdanji igralec Gorenja), za najboljšega vratarja Marin Šego (Zagreb), prvi strelec s 24 zadetki pa je bil Fredrik Pettersen (Bjerringbro-Silkeborg).

 

V finalu je Zagreb premagal Gummersbach z 32:28 in tako ubranil lansko prvo mesto, na tekmi za peto mesto pa je Melsungen nadigral danski klub Bjerringbro-Silkeborg  s 27:25. Končni vrstni red: 1. Zagreb, 2. Gummersbach, 3. Veszprem, 4. Cimos Koper, 5. Melsungen, 6. Bjerringbro-Silkeborg.

 

 

Dejan Kresnik

Milan Mirković se je vrnil v CimosKoprčani predstavili igralski kader in cilje za sezono 2010/11Cimos začel s pripravami na novo sezono