27. 8. 2010

ZROPS in MIK na nasprotnih bregovih, prva moška liga ostala brez generalnega pokrovitelja

Tik pred začetkom nove sezone 2010/11 je prva članska liga za moške ostala brez generalnega pokrovitelja. Podjetje MIK je namreč prvoligaške klube pisno obvestilo, da odstopa od generalnega pokroviteljstva lige.

 

Že pred dnevi je podjetje MIK oziroma njegov lastnik in direktor Franci Pliberšek prvoligaške klube v moški konkurenci pisno seznanil s tem, da odstopa od nadaljnjega generalnega pokroviteljstva nad ligaškim tekmovanjem, ki je doslej nosilo ime MIK 1. liga. V pismu, ki je sicer nosilo oznako poslovna skrivnost, je Pliberšek kot glavne razloge za prekinitev nadaljnjega sodelovanja - začelo se je v sezoni 2006/07 - navedel nezadovoljstvo z delom vodstva ZROPS-a (Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije), nestrinjanje s poročilom za drugi del sezone in pomanjkanje načrta za naslednjo sezono. Pliberšek je bil nezadovoljen tudi zaradi dejstva, da ZROPS ni uspel dobiti skoraj nobenega dodatnega sponzorja, prav tako pa je predlagal, da bi sam prevzel predsedniško mesto v ZROPS-u in zagotovil denarna sredstva, a se nasprotna stran s tem ni strinjala.

 

Na njegovo pismo in številne očitke se je pisno odzval tudi ZROPS. V pismu, pod katerega je podpisan predsednik Jože Galof, je ZROPS predstavil drugo (svojo) plat medalje. V njem je med drugim zapisano, da je MIK dobil celo več oglasnega prostora, kot je bilo zapisano v pogodbi, da podjetje še zdaleč ni v celoti poravnalo obveznosti do ZROPS-a, da je ZROPS o svojih sestankih (tako predsedstva kot skupščine) redno obveščal tudi Pliberška... Ob koncu pisma Galof naproša MIK, naj poravna pogodbene obveznosti za minulo tekmovalno sezono, po Galofovih besedah pa ZROPS že intenzivno išče novega generalnega pokrovitelja prve slovenske moške lige.

 

 

D. K.