28. 8. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja na turnirju na Madžarskem dvakrat zmagale in enkrat remizirale

Na mednarodnem memorialnem turnirju Anite Kulcsar v Dunajvarošu na Madžarskem so rokometašice Krima Mercatorja na treh tekmah dvakrat zmagale in enkrat remizirale. Prvi dan so premagale gostiteljice (46:40), zadnji dan pa remizirale z Györijem (33:33) in premagale Budućnost (32:31).

Po petkovi zmagi proti madžarskemu Dunajvarošu z neverjetnim izidom 46:40 so slovenske prvakinje v sobotnem delu turnirja odigrale kar dve tekmi. Ekipa trenerke Marte Bon se je najprej pomerila z oslabljenim Györijem, s katerim se bodo krimovke pomerile tudi v skupini D v glavnem delu tekmovanja v letošnji evropski ligi prvakinj. Ob polčasu so imele Madžarke dva zadetka prednosti (17:15), v dramatični končnici pa se je tekma končala brez zmagovalca (33:33). Pri Krimu Mercatorju so se med strelke vpisale naslednje igralke: Penezić in Mavsar po 7, Cvijić 6, Koren, Bodnjeva in Varlec po 4, Janković 1.

Na drugi tekmi so se dekleta z Galjevice srečala z Budućnostjo iz Podgorice, prav tako udeleženko letošnje lige prvakinj (igrala bo v skupini A z Viborgom, Dinamom iz Volgograda in kvalifikantom). Tako kot dvoboj z Györijem, je bil tudi obračun s Črnogorkami zelo izenačen in dramatičen. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v končnici, po kateri so krimovke slavile z 32:31, skoraj polovico zadetkov (14) pa je za gostje iz Slovenije dosegla Hrvatica Andrea Penezić, letošnja okrepitev iz Podravke Vegete. Poleg Penezićeve so se med strelke pri Slovenkah vpisale še naslednje igralke: Varlec 5, Koren 4, Janković in Vergeljuk po 3, Cvijić 2 in Mavsar 1.

Po vseh odigranih tekmah sta Györy in Krim Mercator zbrala enako število točk (po 5), poleg tega se je njun medsebojni dvoboj končal brez zmagovalca (33:33), madžarske prvakinje pa so imele boljšo skupno razliko v zadetkih (93:77 ali + 16, Krim Mercator 111:104 ali + 7). Tretje mesto je osvojila Budućnost z dvema točkama, zadnji pa je bil domači Dunajvaroš brez točk.

Spored in izidi turnirja:

Petek, 27. avgusta 2010:

Györi – Budućnost 27:26 (17:10)

Dunajvaroš – Krim Mercator 40:46 (22:21)

Sobota, 28. avgusta 2010:

Budućnost – Dunajvaroš 31:24 (16:12)

Györi – Krim Mercator 33:33 (17:15)

Krim Mercator – Budućnost 32:31 (17:18)

Dunajvaroš – Györi 18:33 (8:15)

D. K.

V prvem krogu visoka zmaga proti DunajvarošuKrim Mercator na turnirju na Madžarskem