1. 10. 2010

V Zlatorog v soboto prihaja zvezdniška zasedba Rheina Neckarja - spektakel je zagotovljen

V drugem krogu v skupini A v evropski ligi prvakov se bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško prvič predstavili domačim gledalcev. V soboto ob 20.15 se bodo v dvorani Zlatorog pomerili z nemškim klubom Rhein Neckar Löwen, ki je v prvem krogu v gosteh premagal Barcelono.

Oba tokratna nasprotnika sta v prvem krogu zmagala, povrh vsega oba v gosteh: Celjani so na Poljskem zlahka opravili s Kielcami (36:30), Rhein Neckar Löwen pa je bil v Španiji uspešnejši od Barcelone (31:30). Pred obračunom v Barceloni je v nemškem klubu prišlo do trenerske zamenjave, kajti namesto dvojca Ola Lindgren – Kent Harry Anderson je vodenje prevzel Gudmundur Gudmundsson, sicer tudi selektor reprezentance Islandije. Klub je nastal leta 2020 z združitvijo Kronaua in Östringena, Celjani pa so se z njim pomerili v skupinskem delu lige prvakov v tekmovalni sezoni 2008/09 in obakrat izgubili: doma z 28:34, v gosteh pa s 26:31.

V letošnjo ligo prvakov se je Rhein Neckar Löwen uvrstil z zmago na turnirju povabljencev, ki ga je sam gostil v Karslruheju in kjer je premagal vse tri nasprotnike (Gorenje Velenje, Bjerringbro-Silkeborg in Reale Ademar). Da gre za moštvo zvezdnikov, potrjujejo tudi naslednja slovita imena: Poljaki Slawomir Szmal, Grzegorz Tkaczyk in Karol Bielecki, Norvežana Borge Lund in Bjarte Myrhol, Islandci Robert Gunnarsson, Olafur Stefansson in Gudjon Valur Sigurdsson, Hrvat Ivan Čupić (nekdanji igralec Gorenja), Švicar Andy Schmidt, Nemci Henning Fritz, Uwe Gensheimer, Oliver Roggisch, Michael Müller (takoj po njegovi poškodbi je klub angažiral Srba Žarka Šešuma, dosedanjega igralca Veszprema), Patrick Groetzky...

Celjska igralska zasedba naj bi bila do obračuna z Nemci povsem nared. Alem Toskić je kljub hujši poškodbi prsta igral že v sredo v Kopru, medtem ko ima Edvard Kokšarov v zadnjih dneh gnojno angino.

Tekma Celje Pivovarna Laško – Rhein Neckar Löwen bo v soboto, 2. oktobra, ob 20.15. Sodila jo bosta Romuna Sorin Laurentiu Dinu in Constantin Din, delegat pa bo Božidar Djurković iz Srbije.

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarne Laško: "Težko je reči, v kolikšni meri bo poraz na sredinem derbiju proti Cimosu v Kopru v dobrem ali slabem vplival na prihajajočo tekmo z Rheinom Neckarjem. Kot trener moram seveda vedno razmišljati pozitivno, zato se nadejam, da so tudi igralci uvideli, da individualna igra brez sistema ne pelje nikamor. Proti Cimosu smo igrali povsem drugače in predvsem precej slabše kot na Poljskem. Da je naš sobotni nasprotnik vrhunsko moštvo, seveda ni potrebno posebej poudarjati, v Zlatorog pa prihaja na krilih pomembne in odmevne zmage v Barceloni. Brez dvoma je jasno, da je na tekmi v Celju gostujoči klub v vlogi favorita. Mi se mu lahko enakovredno upiramo le s kolektivno igro v obrambi in napadu, kar pomeni, da moramo ponoviti predstavo s prve letošnje evropske tekme na Poljskem. Samo v tem primeru imamo možnosti, da pridemo do ugodnega izida."

Momir Rnić, igralec Celja Pivovarne Laško: "Proti Cimosu smo izgubili, ker se nismo držali trenerjevih navodil. Posledično smo igrali brez sistema in vse skupaj smo želeli reševati z individualnimi potezami. Kar se tiče mojega strela v zadnjih trenutkih tekme, nisem bil uspešen, verjetno pa bi bilo bolje, če bi podal Žvižeju, ki je bil povsem sam. O Rheinu Neckarju verjetno ni potrebno izgubljati besed, saj gre za vrhunsko moštvo, kar je dokazal z zmago proti Barceloni na njenem igrišču. Čeprav bo imel v Zlatorogu nemški klub vlogo favorita, sem prepričan, da ga lahko presenetimo ter osvojimo ne le točko, ampak kar obe. Upam, da bo Zlatorog poln, kajti to bo za vsakega izmed nas seveda še dodaten motiv. Če nam bo uspelo ponoviti igro iz Kielc, tako v obrambi kot v napadu, se lahko nadejamo pozitivnega razpleta."

Roman Pungartnik, direktor Celja Pivovarne Laško: "Rhein Neckar je sestavljen iz samih vrhunskih igralcev, zato me niti ni presenetila njegova zmaga v Barceloni. V nemškem prvenstvu je doslej izgubil eno tekmo, tako kot Celje Pivovarna Laško. Po letih je naš igralski kader mlajši, kar je lahko pomemben dejavnik. Zamenjava trenerja na nemški klopi ni presenečenje, saj se je o tem govorilo že nekaj časa. Sprememba se je izkazala za pozitivno, kajti Rhein Neckar je že na prvi tekmi pod novim trenerjem zmagal v Barceloni. Pred tekmo z nemškim klubom, med njo in po njej pripravljamo kar nekaj presenečenj. Gre za koncept, ki ga bomo nadaljevali in to ne samo v ligi prvakov, ampak tudi v domačem prvenstvu. Program bo zelo pester, tako v dvorani kot izven nje, kjer bo poskrbljeno tudi za živo glasbo, hrano in pijačo. Lahko rečem, da bo spektakel zagotovljen."

Dejan Kresnik

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11Celjani visoko zmagali v KielcahIntervju z Urošem ZormanomPivovarji ligo prvakov začenjajo na Poljskem