2. 10. 2010

SP leta 2013 bosta v Španiji in Srbiji

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je na današnjem zasedanju izvršnega odbora v nemškem Herzogenaurachu izbrala prireditelja moškega in ženskega svetovnega prvenstva leta 2013. Moški zaključni turnir bo v Španiji, ženski pa v Srbiji.

Za moški zaključni turnir najboljših reprezentanc na svetu je bila Španija edina kandidatka, kajti Norveška je svojo kandidaturo umaknila. V boju za organizacijo ženskega svetovnega prvenstva čez tri leta je Srbija premagala Južno Korejo.

Zanimivo je, da bo torej obe največji rokometni tekmovanji v letu 2013 v članski konkurenci gostila Evropa. Doslej nista niti Španija niti Srbija organizirali članskega SP: Španija je leta 1996 gostila evropsko prvenstvo za moške, Srbija pa bo v takšni vlogi leta 2012. Španija bo SP 2013 organizirala v Barceloni, Ciudadu Realu, Granollersu, Madridu, Malagi, Sevilli, Valladolidu in Zaragozi, Srbija pa bo ženske gostila v Beogradu, Nišu, Novemu Sadu in Vršcu.