2. 10. 2010

Rhein Neckar Löwen je po zmagi v Barceloni odnesel točki tudi iz polnega Zlatoroga

Po zmagi v prvem krogu v gosteh proti Kielcam so rokometaši Celja Pivovarne Laško v drugem krogu v skupini A v ligi prvakov morali priznati premoč nemškemu klubu Rhein Neckar Löwen. Gostje so bili v peklu Zlatoroga uspešnejši z 32:28 (14:12).

 

 

Celje Pivovarna Laško – Rhein Neckar Löwen 28:32 (12:14)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 5000, sodnika: Dinu in Din (oba Romunija).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Alilović (12 obramb), Prieto, Marguč 1, Vugrinec, Pajovič, Razgor, Toskić, Poklar, Kozlina, Metličić 2, Rnić 6, Kokšarov, Zorman 8, Gajič 8, Žvižej 3 (1).

 

Rhein Neckar Löwen: Szmal (18 obramb), Fritz, Schmid 4, Gensheimer 12 (7), Roggisch, Tkaczyk 2, Bielecki 1, Lund 3, Gunnarsson 2, Stefansson 2, Russ, Myrhol 1, Groetzki, Čupić 5.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (1), Rhein Neckar Löwen 8 (7).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12 minut, Rhein Neckar Löwen 12 minut.

 

 

Uvod v slovensko-nemški obračun je bil spektakel v slogu profesionalne košarkarske lige NBA in nemške rokometne lige. Dvorana Zlatorog je bila povsem v temi, medtem ko so sodnika, igralce in člane strokovnega vodstva obeh klubov ob bučni glasbi in dimni zavesi predstavili v soju reflektorjev. Dvoboj klubov, ki sta najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje začela z zmagama v gosteh (slovenski prvaki so bili uspešni proti Kielcam s 36:30, nemško moštvo pa proti Barceloni z 31:30),  so gostitelji začeli z "bombo" Momirja Rnića že v prvem napadu, vendar so v četrti gostje že vodili z 2:1.

 

Zatem sta sledili še dve zaporedni izenačenji, po štirih zaporednih obrambah Poljaka Slawomirja Szmala pa je moral na kazensko klop njegov soigralec Bjarte Myrhol. Celjani tega niso najbolje izkoristili (dali in dobili so po en zadetek), zato pa so toliko bolje unovčili naslednjo izključitev na strani Rheina Neckarja. Takoj po Myrholovem prihodu na igrišče je bil kaznovan Borge Lund, z igralcem več pa je Dragan Gajič v dveh minutah dosegel kar tri zadetke in pivovarji so si prvič na tekmi priigrali dva zadetka prednosti (6:4, 7:5). Pri vodstvu moštva trenerja Zvonimirja Serdarušića z 8:6 je krožni napadalec Alem Toskić izsilil sedemmetrovko in izključitev Grzegorza Tkaczyka, toda Rnićev strel s sedmih metrov je ustavil odlični Szmal.

 

Sledil je nemški zadetek z igralcem manj (Ivan Čupić), med zaporednima izključitvama na domači strani (Petar Metličić, Gašper Marguč) pa je Rhein Neckar po dolgem času spet vzpostavil rezultatsko ravnotežje (8:8). Ob enakem številu rokometašev na igrišču so si gostje v 24. minuti prvič priigrali dva zadetka naskoka – na semaforju je bilo 12:10, s takšno razliko pa se je končalo tudi prvih trideset minut v Zlatorogu (14:12).

 

Izključitev Roberta Gunnarssona in sedemmetrovka za Celje Pivovarna Laško (izkoristil jo je Luka Žvižej) v prvi minuti drugega polčasa sta še dodatno dvignila vzdušje na tribunah. Toda Švicar Andy Schmid je z igralcem manj najprej dosegel dva zadetka, nato ob enakem razmerju še enega in Rhein Neckar je imel v 33. minuti že štiri zadetke prednosti (17:13). Toda celjsko ofenzivo sta nato zaustavili zaporedni izključitvi Aleša Pajoviča in Uroša Zormana, v nemških vratih je še naprej blestel Szmal, v napadu pa krilni igralec Uwe Gensheimer.

 

Rhein Neckar je zlahka držal prednost od treh do petih zadetkov, gostitelje pa sta z nerazumljivimi odločitvami v njihovo škodo jezila tudi romunska sodnika Dinu in Din. Trener Serdarušić je nato vzel minuto odmora, ki sprva ni obrodila sadov (gostje so si prvič priigrali "plus šest" - 24:18), toda po izidu 20:26 v 48. minuti je sledil pravi celjski odgovor. Z delnim izidom 3:0 (v hitrih protinapadih je dvakrat zadel Dragan Gajič, enkrat pa Gašper Marguč) so slovenski prvaki zaostanek prepolovili in se v 51. minuti približali samo na 23:26.

 

Takoj je seveda ukrepal gostujoči trener, Islandec Gudmundur Gudmundsson, in vzel minuto odmora. Gensheimer je izkoristil sedemmetrovko za 27:23, nato pa sta morala pri Celju Pivovarni Laško zapored na kazensko klop Carlos Prieto in Aleš Pajović. Nemci so številčno premoč seveda spretno izkoristili, še dvakrat zadeli in v 54. minuti je bila razlika znova šest zadetkov (29:23). Zmagovalec je bil seveda odločen, pivovarji pa so v zadnjih minutah tekme v polnem Zlatorogu vsaj delno omilili visok poraz (28:32).

Izjave po tekmi Celje Pivovarna Laško - Rhein Neckar LöwenLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11Celjani visoko zmagali v KielcahIntervju z Urošem ZormanomPivovarji ligo prvakov začenjajo na Poljskem