3. 10. 2010

Serdarušić: Zasluženo smo izgubili; Pajovič: igrali smo dobro, a premalo dobro za uspeh

Kljub porazu proti Rheinu Neckarju v celjskem taboru ni bilo prevelikega razočaranja. Trener Zvonimir Serdarušić je odkrito priznal, da so Nemci v tem trenutku pač boljši, igralec Aleš Pajovič pa je dodal, da so Celjani sicer igrali dobro, a ne dovolj dobro za zmago.

 

 

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarne Laško: "Že takoj po tekmi sem čestital gostujočemu trenerju Gudmundssonu za zasluženo zmago. Kar se tiče naše igre, smo tekmo odlično začeli in prvih trideset minut smo igrali - predvsem v obrambi - zelo dobro. Zaostanek dveh zadetkov do polčasa smo si priigrali predvsem zaradi slabše igre v napadu, saj smo zgrešili nekaj stoodstotnih priložnosti s šestmetrske črte, predvsem zaradi odličnega vratarja Szmala. Drugi polčas smo začeli z enako obrambo, toda po osmih, desetih minutah je sledilo obdobje naše slabše igre. Prejeli smo nekaj nepotrebnih zadetkov in Rhein Neckar si je priigral občutnejšo prednost. Zaradi zaostanka smo izgubili mirnost v napadu in nismo več čakali na prave priložnosti za zadetek. Tako smo bili prelahek plen za Nemce in mislim, da smo zasluženo izgubili. Da bi dobili tekmo proti tako vrhunskemu nasprotniku, bi morali imeti vsaj tri igralce, ki bi odigrali na izjemno kakovostni ravni, a na žalost jih tokrat nismo imeli. Poleg tega smo dali v roke njihovim najbolje postavljenim igralcem še čistih osem žog, za kar smo bili seveda takoj kaznovani s prejetimi zadetki. Kot trener lahko rečem, da kljub porazu nisem močno razočaran, kajti Rhein Neckar je za eno „številko“ premočan nasprotnik za nas, tako kot Barcelona in Kiel. In če želiš premagati takšne klube ali jim vsaj odvzeti točke, mora biti v naši igri vse na maksimalni ravni. Seveda še vedno upam, da si bomo zagotovili napredovanje iz skupine, kajti že od žrebanja naprej je bilo jasno, da bomo morali svojo priložnost za to iskati proti Kielcam in Chamberyju."

 

 

Gudmundur Gudmundsson, trener Rheina Neckarja Löwena: "Celjanom bi se zahvalil za odlično gostoljubje in vzdušje v dvorani ter za dobro predstavo na igrišču. Tekma je bila zelo težka, kar pa smo že vnaprej vedeli. Večkrat smo si ogledali tekmo v Kielcah, na kateri so Celjani igrali izjemno dobro. Zato smo vedeli, da nas v Celju čaka zelo težka naloga, še posebno zaradi fantastičnega vzdušja v dvorani Zlatorog. Zadovoljen sem z igro svojega moštva, ki je prikazalo zares dobro igro. Z dvema zmagama na dveh zahtevnih gostovanjih v Barceloni in Celju zdaj precej lažje in še bolj optimistično pričakujemo nadaljevanje tekmovanja v evropski ligi prvakov."

Aleš Pajovič, igralec Celja Pivovarne Laško: "Odigrali smo dobro, vendar ne dovolj dobro, da bi premagali odlične Nemce. Če bi ponovili igro, ki smo jo prikazali proti Kielcam na Poljskem, bi se lahko povsem enakovredno kosali z Rheinom Neckarjem, ampak na žalost se to ni zgodilo. V prvem polčasu smo se še držali, čeprav smo dobili tudi nekaj nesmiselnih zadetkov. Tudi v drugem polčasu je bila naša želja za zmago seveda zelo velika, toda ni šlo. Rhein Neckar je vsako našo napako spretno izkoristil in kaznoval, predvsem s polprotinapadi in protinapadi ter dosegal lahke zadetke. V končnici smo se približali na tri zadetke zaostanka, a nam je na koncu zmanjkalo moči in časa za morebiten preobrat, Nemci pa so z nekaj zadetki dokončno nagnili tehtnico na svojo stran."

 

 

Ivan Čupić, igralec Rheina Neckarja Löwena: "Pričakovali smo težko in trdo tekmo, kajti Celje je odlično moštvo, še posebno na domačem igrišču, ko igrajo na krilih fantastičnih navijačev in vzdušja. Vedeli smo, da se moramo osredotočiti predvsem na organizatorja igre Uroša Zormana. Bilo na je jasno, da če bomo ustavili njega, bomo v veliki meri ustavili celjski napad. Kar se tiče našega napada, smo vedeli, da moramo malce razširiti igro. Celjani so nas sicer malce presenetili z globoko consko obrambo namesto s pričakovano postavitvijo 6-0, toda naš klub ima vrhunske zunanje igralce, ki so se že po nekaj minutah prilagodili temu. Naša zmaga je povsem zaslužena, v zadnjih desetih minutah smo tekmo rutinirano pripeljali do konca in nismo dovolili Celjanom, da se nam približa na manj kot tri zadetke zaostanka. V vratih smo imeli odličnega Szmala, v napadu pa predvsem učinkovitega in razigranega Gensheimerja."

Rhein Neckar Löwen zmagal v ZlatoroguLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11Celjani visoko zmagali v KielcahIntervju z Urošem ZormanomPivovarji ligo prvakov začenjajo na Poljskem