6. 10. 2010

Na drugi tekmi proti Nemčiji so oslabljeni slovenski mladinci doživeli visok poraz

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je v okviru priprav za kvalifikacije za SP 2011 odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Nemčiji v gosteh. Po torkovi zmagi v Buchnu z 29:22 je moštvo selektorja Slavka Iveziča na drugi tekmi v Grossbottwarju izgubilo s 30:37.

 

 

Nemčija - Slovenija 37:30 (18:15)

 

Grossbottwar - Dvorana Wunnensteinhalle, gledalcev: 600, sodnika: A. Pritschow in M. Pritschow (oba Nemčija).

 

Nemčija: Dressrüsse, Wetzel, Dombrowski 1, Oeuermann 3, Schroder 3, Drechsler 2, Geppert 9, Hansen 3, Steinert 6, Pekeler 2, Zieker 3, König 5; selektor: Martin Heuberger.

 

Slovenija: Taletovič (5 obramb), Perovšek (3 obrambe), Cehte 1, Cingesar 4, Potočnik 2, Mlakar, Šoštarič 3, Stegne 1, Gaber 2, Poklar 8, Smolnik 3, Poteko, Pucelj, Jelovčan 3, Nosan 2; selektor: Slavko Ivezič.

 

 

Slovenska mladinska reprezentanca je po torkovi visoki zmagi nad Nemčijo (29:22) na drugi tekmi v Grossbottwarju doživela hladen tuš. Naši mladi upi so v tekmo vstopili premalo zbrano, a vedno borbeni Nemci so to znali s pridom izkoristiti in si že v prvem polčasu priigrali tri zadetke prednosti. Tudi v nadaljevanju varovanci selektorja Slavka Iveziča niso ponovili borbenosti s torkove tekme in tako dopuščali gostiteljem, da da so ti prihajali do lahkih zadetkov.

 

V slovenski izbrani vrsti je zaradi bolezni manjkal Domen Ošlovnik, poleg njega pa na parket ni stopil tudi Žiga Mlakar, najboljši strelec torkove tekme, saj še vedno čuti bolečine v stegenski mišici, ki je posledica poškodbe na nedeljski prvenstveni tekmi 1. B slovenske lige.

 

Mladinsko reprezentanco v sklopu priprav za januarski kvalifikacijski turnir za nastop na SP 29. in 30. oktobra čakata še prijateljski tekmi proti mladinski izbrani vrsti Avstrije.

Slovenski mladinci visoko premagali NemčijoV kvalifikacijah za SP 2011 v skupini s Češko, Veliko Britanijo in Češko