8. 10. 2010

Krim Mercator začenja letošnjo ligo prvakov v nedeljo proti Podravki Vegeti na Hrvaškem

Nastop v letošnji evropski ligi prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja začele na Hrvaškem. V nedeljo, 10. oktobra 2010, ob 17. uri bodo gostovale pri Podravki Vegeti v Koprivnici. V skupini D bo v nedeljo tudi tekma Zvezda Zvenigorod - Györi.

 

Na uvodni tekmi v skupini D, v kateri sta poleg Krima Mercatorja in Podravke Vegete še madžarski Györi in ruska Zvezda iz Zvenigoroda, trenerka slovenskih prvakinj Marta Bon ne bo mogla računati na ostostrelko Szandro Zacsik. Ta po operaciji ramena trenira po posebnem programu, z večjimi ali manjšimi zdravstvenimi težavami pa se ubadajo tudi Marina Vergeljuk, Ljudmila Bodnjeva in Andrea Lekić.

 

V Krimovem taboru so pred gostovanjem v Koprivnici optimistično razpoloženi in računajo, da bodo letošnji nastop v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju začeli s točkama proti hrvaškim prvakinjam. Z njimi so se Krimove rokometašice v ligi prvakinj doslej srečale štirikrat (nazadnje v sezoni 1998/99), vsaka ekipa pa se lahko pohvali s po dvema zmagama.  

 

Hrvaški klub je bil leta 1996 evropski prvak, potem ko je bil v velikem finalu za zadetek uspešnejši od avstrijskega Hypa. Podravka je v gosteh izgubila s 13:17, na domačem igrišču pa zmagala s 25:20 in se veselila evropske lovorike, sezono prej pa je klonila v finalu. Ekipa iz Koprivnice, ki jo je pred letošnjo sezono prevzel trener Neven Hrupec (zamenjal je Zdravka Zovka) se lahko pohvali kar s 17 naslovi prvaka Hrvaške in 16 pokalnimi naslovi. Med pomembnejšimi igralkami sta Koprivnico po minuli sezoni zapustili Andrea Penezić (okrepila je Krim Mercator) in Andrea Šerić (Lokomotiva Zagreb), prišle pa so Nikica Pušić, Vesna Milanović Litre (obe Lokomotiva Zagreb) in Sandra Nikčević (Arena Pulj).

 

Tekma Podravka Vegeta – Krim Mercator bo v nedeljo, 10. oktobra 2010, ob 17. uri v Koprivnici. Sodili jo bosta Norvežanki Kjersti Arntsen in Ida Cecilie Gullaksen, delegat pa bo Srb Stevan Popov.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "V primerjavi z zadnjimi sezonami, ko se sploh nismo pripravljali na Podravkino igro in jo podrobneje analizirali, je tokrat povsem drugače. Zdaj smo temeljito analizirali njeno igro in vemo, od kod nam grozi največja nevarnost. To je velika uigranost in dobra kombinatorika Podravkinih igralk, ki večinoma nastopajo skupaj tako na klubski kot reprezentančni ravni. Toda še več pozornosti smo seveda posvečali samemu sebi, da bomo lahko nadaljevali z igro po modelu, ki smo ga začeli – čim bolj raznovrstna obramba in hitri prehodi v (pol)protinapade. Čeprav spoštujemo Podravko, mislim, da imamo močnejše posameznice in da se lahko v Koprivnici realno nadejamo uspeha."

 

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Prepričana sem, da imamo v Koprivnici velike možnosti za zmago in uspešen začetek letošnjega evropskega tekmovanja. Pred letošnjo sezono smo v primerjavi s prejšnjo precej bolje in intenzivnejše trenirale, kar bi se seveda moralo poznati tudi na tekmah. Pred leti sem bila članica Podravke, iz takratne ekipe pa je v Podravki Vegeti še vedno ostala večina nosilk igre. Hrvatic v nobenem primeru ne smemo podcenjevati, še posebno, ker smo v zadnjih letih proti njim redno izgubljale. Zato mislim, da je napočil čas za maščevanje in prekinitev črnega niza. Toda po drugi strani velja opozoriti, da smo izgubljale predvsem na pripravljalnih tekmah, na katerih rezultat seveda ni bil v ospredju."

 

Barbara Varlec, igralka Krima Mercatorja: "Imamo zelo dobro ekipo in tudi dobro treniramo. Vsi v klubu komaj čakamo, da se začne tekmovanje v ligi prvakinj. Za tekmo proti Podravki Vegeti smo se odlično pripravili in če se bomo igralke v nedeljo držale dogovorov, ne bi smeli imeti težav z gostiteljicami. Hrvaške prvakinje so nevarne z vseh položajev, najbolj pa s krilnih, zato bomo morali tem nameniti še posebno pozornost. Igralke Podravke Vegete so zelo uigrane, odločala pa bo igra v obrambi. Če jo bomo odigrale na pravi ravni, nam bo to omogočilo hitre (pol)protinapade in doseganje lahkih zadetkov. To, da v zadnjih letih Krim Mercator ni bil uspešen proti hrvaški ekipi, nikakor ne bo psihološka ovira, ampak dodaten motiv na nedeljski tekmi."

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - datumi, ure, pari in lestvice)Intervju s trenerko Marto BonKrimovke pred novo evropsko sezono, Čečkova zadnja okrepitevRuska Zvezda zadnji Krimov nasprotnik v skupini DMarta Bon bo svetovala ŠvicarkamKrim Mercator tretji na turnirju v KoprivniciSlovenske prvakinje izstopile iz regionalne lige