9. 10. 2010

Barcelona je v domači dvorani Blaugrana do vrha napolnila mrežo celjskih rokometašev

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so izgubili še drugo zaporedno tekmo v evropski ligi prvakov. Po porazu v dvorani Zlatorog proti Rheinu Neckarju z 28:32 so bili neuspešni tudi na gostovanju v Blaugrani, v kateri jih je Barcelona premagala kar s 44:33.

Barcelona – Celje Pivovarna Laško 44:33 (22:15)

Barcelona – Dvorana Blaugrana, gledalcev: 2200, sodnika: Leifsson in Palsson (oba Islandija).

Barcelona: Sjöstrand (1 obramba), Šarić (17 obramb), Noddesbo 3, Juanin Garcia 8 (4), Tomas 6, Entrerrios 2, Sorhaindo 5, Sarmiento 2, Ugalde 2, Romero 2, Saubich, Jernemyr, Rutenka 10, Rocas, Oneto, Igropulo 4.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (1 obramba), Alilović (11 obramb), Prieto 1, Marguč, Vugrinec 2, Pajovič 4, Razgor 4, Toskić 7, Poklar 2, Kozlina 1, Metličić 1, Rnić 1, Kokšarov, Zorman 1, Gajič 7 (3), Žvižej 2.

Sedemmetrovke: Barcelona 4 (4), Celje Pivovarna Laško 4 (3).

Izključitve: Barcelona 4 minute, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.

Na enajsti medsebojni tekmi Barcelone in Celja Pivovarne Laško v dosedanji zgodovine evropske lige prvakov so morali gostitelji igrati brez levorokega Lazsla Nagyja. Madžar je namreč na tekmi prejšnjega kroga, ko je njegovo moštvo gostovalo pri Kielu in iztržilo neodločen izid (28:28), v zadnjih sekundah tekme dobil neposredni rdeči karton in si tako prislužil eno tekmo prepovedi igranja. Kljub njegovi odsotnosti je Barcelona odlično začela dvoboj v dvorani Blaugrana, kajti po slabih treh minutah je vodila že s 3:0.

Celjani so prvi zadetek dosegli minuto kasneje (Momir Rnić), pri zaostanku z 1:4 pa je prišla tudi odlična serija slovenskih prvakov. V treh minutah so naredili delni izid 4:0 in po zadetku Dragana Gajiča, po dveh krogih drugega strelca letošnje lige prvakov, so si v sedmi minuti priigrali prvo vodstvo. Toda nato so se v igri moštva trenerja Zvonimirja Serdarušića znova pojavile številne napake, tako v obrambi kot v napadu, kar so šestkratni prvaki Evrope seveda spretno izkoristili. Samo dobre štiri minute so potrebovali za kar šest zaporednih zadetkov (v tem času niso prejeli niti enega) in na semaforju je bilo že 10:5. Za visoko vodstvo katalonskega kluba je bil najzaslužnejši francoski krožni napadalec Cedric Sorhaindo, ki je že v uvodnih desetih minutah dosegel štiri zadetke brez zgrešenega strela.

Trener Serdarušić je tokrat poskušal tudi s številnimi menjavami (priložnost za igro so dobili Urban Lesjak, David Razgor in Nejc Poklar), toda to ni spremenilo razmerja moči na igrišču. V 20. minuti si je Barcelona z zadetkom danskega krožnega napadalca Jesperja Noddesboja prvič priigrala šest zadetkov razlike (15:9), za prednost sedmih (20:13) pa je poskrbel Sergej Rutenka, nekdanji igralec celjskega kluba, ki bo na reprezentančni ravni že v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 20102 v Srbiji zaigral za izbrano vrsto Belorusije. Tri minute pred koncem prvega polčasa je Serdarušić vzel minuto odmora, tik pred odhodom na odmor pa so gostitelji poskrbeli za rekordno prednost v tem delu igre - "plus osem" (22:14).

V celjski zasedbi sta drugi polčas začela tudi Renato Vugrinec in Miladin Kozlina (kasneje tudi Edvard Kokšarov), toda to ni prineslo sprememb ali napredka v igri. Poleg tega se je na nasprotni strani strelsko povsem razigral Rutenka, ki je v prvih desetih minutah kar petkrat premagal vratarja Mirka Alilovića. Nato je njegovo strelsko vlogo odlično prevzel Victor Tomas (vse svoje zadetke je dosegel v drugem polčasu) in razlika v korist aktualnih evropskih podprvakov je spet začela naraščati.

Pivovarji so ves čas zaostajali od sedem do devet zadetkov, po njihovi prvi in hkrati edini izključitvi na tekmi (v 42. minuti je moral na klop za kaznovane igralce Vugrinec) in še enem zadetku odličnega Rutenke pa si je Barcelona uspela priigrati deset zadetkov naskoka (34:24). Žarek upanja za vsaj omilitev poraza je za slovenski klub posijal v 47. minuti, ko so s tremi zaporednimi zadetki (uspešni so bili Alem Toskić, Luka Žvižej in David Razgor) zaostanek zmanjšali na sedem (28:35). Toda med izključitvijo domačega igralca Alberta Rocasa so prejeli kar dva zadetka, ob enakovrednem razmerju moči na igrišču še enega in v 51. minuti je bilo spet deset zadetkov zaostanka za Celjane (38:28).

Kljub podpori navijaške skupine Florijani je bila igra njihovih ljubljencev povsem raztrgana in brezidejna ter s številnimi tehničnimi napakami, velik delež k neučinkovitosti gostov pa je prispeval tudi vratar Danijel Šarić, ki je zbral kar 17 obramb. Sedem minut pred koncem so pivovarji prejeli že 40. zadetek, po rekordnem zaostanku z enajstimi goli (40:29) pa je trener Serdarušić vzel minuto odmora. Toda njegov poskus, da bi ustavil katalonsko ofenzivo, na žalost ni obrodil sadov. Rutenka (skupaj 10 zadetkov) in soigralci so neusmiljeno polnili celjsko mrežo in zlahka držali visoko prednost, za piko na i zelo slabi predstavi Celjanov pa je Kokšarov v zadnji minuti zapravil še sedemmetrovko.

V četrtem krogu se bodo Celjani pomerili z aktualnim evropskim prvakom Kielom, tekma pa bo v nedeljo, 17. oktobra, v dvorani Zlatorog.

Serdarušić: Slaba obramba in preveč naivna igraLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11