9. 10. 2010

Serdarušić: Slaba obramba in preveč naivna igra

V celjskem taboru je bilo razočaranje po visokem porazu v Barceloni povsem razumljivo. Trener Zvonimir Serdarušić je kot glavna razloga za neuspeh označil slabo obrambo in preveč naivno igro.

 

 

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarne Laško: "Že preden smo prišli v Barcelono, sem dejal, da je to kakovostnejša ekipa od naše, predvsem takrat, ko igramo na njenem igrišču. V prvem polčasu smo dali petnajst zadetkov, ob tem, da smo zgrešili kar pet čistih priložnosti, ki pa jih je Barcelona nato pretvorila v svoje zadetke. Če bi to zabili, bi bili skupaj. Končni rezultat 44:33 kaže, da smo tudi v drugem delu dosegli veliko zadetkov, čeprav smo v preveliki želji in nasprotnih napadih znova napravili veliko napak, ki so jih domači rokometaši kaznovali. Odigrali smo preveč naivno, zelo slaba pa je bila obramba in tudi vratar Alilović ni bil na visoki ravni. Obramba je bila prepočasna za hitro igro Barcelone, to pa je tudi razlog, da so nam Španci dali toliko golov."

 

Alem Toskič, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Rezultat kaže na to, kako smo igrali. V vsakem segmentu igre je bila Barcelona boljša, tako v obrambi, kot tudi v napadu. Mislim, da smo bili v obrambi veliko premehki in da nismo Mirku Aliloviću nudili nikakršne podpore, zato so ga domačini rešetali z vseh položajev. Prejeli smo kar 44 zadetkov, kar je seveda ogromno in le potrjuje moje misli. Seveda smo izjemno razočarani, tako nad rezultatom kot tudi nad našo igro. Moramo se pripraviti za naslednje tekme. Čez teden dni nas čaka Kiel in sedaj moramo misli usmeriti v ta dvoboj, ki bo prav tako težak kot ta proti Barceloni, iz katerega pa moramo dobiti nekatere odgovore."

 

Sergej Rutenka, rokometaš Barcelone: "Danes smo imeli zelo visok ritem igre, v katerem smo izkoristili dobro igro v obrambi ter obrambe našega vratarja Šarića. Tako nam je uspelo izpeljati veliko nasprotnih napadov. Mislim, da smo se zelo dobro pripravili na obrambo Celja Pivovarne Laško, saj smo v vsakem trenutku vedeli, kje jo lahko prebijemo. Zelo smo veseli zmage, razlika je sicer po moje prevelika glede na kakovost obeh ekip, toda mi smo imeli zares dober dan. Zavedamo se, da nas v Celju čaka izjemno težka tekma ter peklensko gostovanje."

Celjani doživeli visok poraz v BarceloniLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11