10. 10. 2010

Ligo prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja začele z zmago proti Podravki v gosteh

Rokometašice Krima Mercatorja so nastop v letošnji evropski ligi prvakinj začele z odliko. Ekipa trenerke Marte Bon je gostovala pri Podravki Vegeti v Koprivnici in prepričljivo zmagala s 35:30.

 

 

Podravka Vegeta - Krim Mercator 30:35 (16:19)

 

Koprivnica - Dvorana Gimnazije Frana Galovića, gledalcev: 1800, sodnici: Arntsen in Gullaksen (obe Norveška).

 

Podravka Vegeta: Žderić (5 obramb), Jelčić (10 obramb), Vukojević, Kožnjak 5, Pongrac, A. Beljo, Petković 2, Zebić 6 (1), Gaće 3, Milanović Litre 1, Pasičnik 3 (1), Tatari 3, Nikčević 1, Pušić 6 (1).

 

Krim Mercator: Grubišić (14 obramb), Stefanišin (1 obramba), Penezić 6, Lekić 7 (1), Varlec 5, Mavsar 2 (2), Vergeljuk 1, Janković 1, Bodnjeva 2, Cvijić 3, Gregorc, Zrnec 3, Čečkova 1, Koren 4.

 

Sedemmetrovke: Podravka Vegeta 4 (3), Krim Mercator 6 (3).

 

Izključitve: Podravka 10 minut, Krim Mercator 2 minuti.

 

 

Slovenske rokometne prvakinje so z odliko začele novo sezono lige prvakov. V Koprivnici so premagale tekmeca, ki jim je v zadnjih letih predstavljal trn v peti, saj je praviloma Podravka vedno izšla kot zmagovalec na medsebojnih dvobojih. Toda tokrat Hrvatice za zmago niso imele pravih možnosti. Ljubljanski kader pač razpolaga z več kakovostnimi igralkami in več rešitvami, kar se je pokazalo za ključno prednost predvsem v drugem polčasu, ko je Krim Mercator tudi z dobro obrambo naredil odločilno razliko.

 

Trenerka Marta Bon je uvodoma zaupala sedmerki, v kateri so bile vratarka Sergeja Stefanišin, krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva, krilni igralki Tamara Mavsar in Alja Koren ter zunanje igralke Andrea Penezić, Andrea Lekić in Barbara Varlec. Ta je začela obetavno in takoj povedla z 2:0, v četrti minuti pa je Anrea Penezić prvič zadela proti svoji nekdanji ekipi za vodstvo s 5:2. V naslednjih sedmih minutah je na igrišču sledil preobrat. Ob še malce zakrčeni in nezbrani Krimovi igri v napadu ter luknjah na desni strani obrambe, ki jih je izkoriščala Maja Zebić, so Hrvatice v enajsti minuti prvič povedle (7:6). Toda to je trajalo le pet minut, zadetek Marine Vergeljuk v 16. minuti je pomenil novo vodstvo deklet z Galjevice, ki so ga nato še malce oplemenitile (13:10).

 

Namesto da bi takrat slovenske prvakinje unovčile nalet, so znova prelahko zapravile nekaj napadov (izkazala se je tudi vratarka Podravke Ivana Jelčić) in tekmicam dovolile priključek. V zadnjih minutah polčasa pa je v ospredje stopila Andrea Lekić in s štirimi zaporednimi zadetki le poskrbela za malce varnejšo prednost pred drugim polčasom (19:16). V uvodu drugega dela so Ljubljančanke držale prednost, hrvaškim tekmicam, ki so izgubile precej žog (v Krimovih vratih pa je bila za nameček razpoložena še Jelena Grubišić) so dovolile priti na največ gol zaostanka. V 42. minuti so slovenske prvakinje po hitrem protinapadu Maje Zrnec prvič na tekmi povedle za štiri zadetke (26:22) in ob trši obrambi postavile trdne temelje za uvodno zmago sezone.

 

Sledile so minute precej raztrgane igre, a na obeh straneh, tako da se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Tudi v zadnjih deset minut tekme so gostje nesle štiri zadetke prednosti, nato pa so razliko kar podvojile - na osem zadetkov (32:24). V zadnjih minutah so Hrvatice vsaj delno omilile visok poraz v domači dvorani, gostje pa so se zasluženo veselile pomembne zmage.

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Veseli smo zmage, saj je bila to težka tekma, predvsem s psihološkega vidika, saj je nad nami viselo breme dosedanjih porazov proti Podravki. Z izidom smo na koncu zadovoljni, tudi z enim delom igre. Obramba je bila dobra, napad še ne, videlo se je, da žoga še ne teče tako, kot bi morala. Igralke se še ne gibljejo po tistih tirnicah, po katerih bi se morale, zato bomo temu zdaj posvetili največ pozornosti."

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - pari, datumi, ure, izidi in lestvice)