11. 10. 2010

Roman Zarabec ni več trener Ribničanov, njegov naslednik na klopi je postal Mišo Toplak

Na trenerski klopi moškega rokometnega kluba Ribnica Riko hiše je prišlo do zamenjave. Namesto dosedanjega prvega trenerja Romana Zarabca je vodenje Ribničanov prevzel Mišo Toplak iz Celja.

 

Kljub dobremu igralskemu in načrtih o uvrstitvi v končnico za prvaka (med šest najboljših klubov po rednem delu prvenstva) je ribniški klub zelo slabo začel letošnjo sezono 2010/11. V prvih petih krogih prvoligaškega tekmovanja so namreč rokometaši iz dežele suhe robe le enkrat zmagali in kar štirikrat izgubili. Po porazu v prvem krogu proti Mariboru Braniku v gosteh (27:37) in domači zmagi proti Trimu iz Trebnjega (30:28) so Ribničani doživeli tri poraze zapored: na gostujočem igrišču proti Celju Pivovarni Laško (29:39) in Jeruzalemu Ormožu (25:27) ter nazadnje pred domačimi gledalci proti Cimosu iz Kopra (28:33).

 

Za razliko od državnega prvenstva so bili ribniški rokometaši uspešni v pokalu Pivovarne Union, saj so v šestnajstini finala na gostovanju premagali Šmartno Herz Factor banko z 31:25. V osmini finala se bodo v sredo, 20. oktobra, na gostujočem igrišču pomerili z Dobovo.

 

Vodstvo Ribnice Riko hiš se je zdaj odločilo za menjavo na trenerskem stolčku, namesto Romana Zarabca pa je dirigentsko palico že prevzel Celjan Mišo Toplak. Ta bo svoj novi klub vodil že na petkovi prvenstveni tekmi, ko Ribničani v petek, 15. oktobra, gostujejo pri novincu Šmartnemu. 

 

 

 

Foto: Mitja Ilc/spletna stran RK Ribnica Riko hiše