12. 10. 2010

Velenjčani se bodo v tretjem krogu pokala EHF pomerili s hrvaškim klubom Nexe iz Našic

Na žrebanju na Dunaju so rokometaši Gorenja Velenja dobili nasprotnika v tretjem krogu evropskega pokala EHF. To je hrvaški klub Nexe iz Našic, katerega trener je nekdanji selektor slovenske moške reprezentance Kasim Kamenica.

 

Velenjčani bodo prvo evropsko tekmo v letošnji sezoni igrali 20. ali 21. novembra v domači Rdeči dvorani, povratna pa bo 27. ali 28. novembra v Našicah. V drugem krogu evropskega pokalnega tekmovanja je Nexe izločil češki klub Dukla iz Prage. Trener hrvaškega kluba je Kasim Kamenica, ki je nekoč zelo uspešno deloval tudi v Sloveniji, saj je bil na klubski ravni trener Mobitela Prul 67 in Celja Pivovarne Laško, na reprezentančni pa selektor moške članske izbrane vrste.

 

Branko Tamše, trener Gorenja Velenja: "Nexe ima zelo kakovostno igralsko zasedbo, ki je po vseh merilih druga na Hrvaškem. Ima odlične posameznike in trenerja, ki odlično pozna slovenski rokomet. Toda zaenkrat o našem tekmecu v pokalu EHF še ne razmišljam, saj sta tekmi na sporedu šele v drugi polovici novembra, do takrat pa nas čaka še veliko težkih preizkušenj v domačih tekmovanjih. V vsakem primeru pa nas proti hrvaškemu klubu čakata dve težki, zanimivi in negotovi tekmi, na katerih bo pomemben prav vsak zadetek."

 

Stane Ostrelič, direktor Gorenja Velenja: "Na žrebanje nihče nima vpliva, zato bi lahko dobili lažjega ali težjega nasprotnika. Nexe je zelo kakovostno moštvo, po moči za Zagrebom drugo na Hrvaškem. Zavedamo se, da nas čakata dve zelo težki tekmi, vendar sem prepričan, da imamo kakovostnejše moštvo kot Nexe. Zato verjamem, da se bomo uvrstili v naslednji krog evropskega pokala EHF."

 

 

Pari 3. kroga pokala EHF za moške:

 

Gorenje Velenje (Slovenija) - Nexe Našice (Hrvaška)

Naturhouse La Rioja (Španija) - Metaloplastika Zorka Keramika (Srbija)

Pelister (Makedonija) - Reale Ademar (Španija)

Handball Esch (Luksemburg) - Amicitia Zürich (Švica)

Zaporožje (Ukrajina) - St. Raphael (Francija)

Grosswallstadt (Nemčija) - Haukar (Islandija)

Lemgo (Nemčija) - Volendam (Nizozemska)

Alingsas (Švedska) - Göppingen (Nemčija)

Hapoel Rishon Le Zion (Izrael) - Nordsjälland (Danska)

Zarja Kaspija (Rusija) - Bešiktaš (Turčija)

Dunaferr (Madžarska) - Porto (Portugalska)

Madeira (Portugalska) - Bregenz (Avstrija)

Borac Banjaluka (BiH) - Tatabanya (Madžarska)

SKIF Krasnodar (Rusija) - Crvena zvezda (Srbija)

Bjerringbro-Silkeborg (Danska) - Drammen (Norveška)

Metalurg (Makedonija) - Ivry (Francija)