12. 10. 2010

Melsungen odpustil trenerja Matjaža Tominca

Slovenski strokovnjak Matjaž Tominec ni več trener nemškega prvoligaškega kluba Melsungen. Razlog za takšno odločitev klubskega vodstva je bilo sedem porazov na prvih sedmih tekmah v letošnji nemški ligi in zadnje mesto na lestvici brez osvojene točke.

 

"Na žalost smo morali ugotoviti in spoznati, da se ekipa in trener nista ujela tako, kot smo si vsi želeli," je potezo klubskega vodstva pojasnila predsednica nadzornega sveta Barbara Braun Lüdicke. Nazadnje je Melsungen v sedmem krogu nemške lige izgubil v petek v Magdeburgu (21:28).

 

Tominec (nekdanji trener Cimosa in selektor moške članske reprezentance Slovenije) je v nemški klub prišel konec junija in tik pred začetkom letošnje sezone zamenjal Ryana Zinglersena. S tem je postal tudi prvi slovenski trener v najmočnejši nemški rokometni ligi, z Melsungenom (v prejšnji sezoni je osvojil dvanajsto mesto v prvoligaški konkurenci) pa je podpisal enoletno pogodbo - do 30. junija 2011, vendar je zdaj ne bo imel priložnosti oddelati do konca.

 

Melsungen je želel Tominca na svoji trenerski klopi že pred dvema sezonama, a takrat ni prišlo do dogovora. Tominec je s Cimosom iz Kopra osvojil dva slovenska pokala ter igral v ligi prvakov in polfinalu evropskega pokala EHF, v minuli sezoni pa se je sporazumno razšel s Primorci. Začasno bo Tominca na Melsungenovi trenerski klopi zamenjal njegov dosedanji pomočnik Sandor Balogh.