13. 10. 2010

Odstopili selektor Zvonimir Serdarušić, direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik in generalni sekretar RZS Tomaž Jeršič

Selektor moške članske reprezentance Slovenije Zvonimir Serdarušić, direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik in generalni sekretar RZS Tomaž Jeršič so nepreklicno odstopili s svojih položajev. O tem je RZS danes izdala tudi uradno sporočilo za javnost.

 

Rokometna zveze Slovenije je v izjavi za javnost (sporočilo za medije), ki jo objavljamo v celoti in brez popravkov, zapisala naslednje: "Selektor moške rokometne reprezentance Zvonimir Serdarušić, direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Tomaž Jeršič so s koncem septembra nepreklicno odstopili s svojih položajev. Kljub želji, da v pomembnem obdobju pred dvema kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu 2012 v Srbiji proti Portugalski in Ukrajini, ki ju bo moška reprezentanca odigrala do konca oktobra, ne zapustijo igralcev in ljubiteljev rokometa, in kljub tehtanju vseh argumentov »za« in »proti«, so se odločili, da v tem ozračju nenehnih bolj ali manj odkritih napadov in diskreditacij, ki so že prešli meje dobrega okusa, nima več smisla vztrajati.

 

Zaradi razlogov, ki so jih predsedniku RZS Franju Bobincu že predhodno pojasnili, so se skupaj dogovorili za odstop. Eden najbolj cenjenih evropskih trenerjev je želel ustvariti stabilno reprezentanco z modernim konceptom in modelom igre, ki bi dolgoročno zmagovala, nekdanja vrhunska rokometaša pa sta sta nameravala skupaj z ostalimi člani vodstva iz rokometne zveze graditi sodobno evropsko primerljivo organizacijo, ki bi ta šport popeljala v še uspešnejšo prihodnost. Kot pa kažejo zadnji dogodki, nakazani že na seji predsedstvaRZS v Lokvah 13. julija letos, so posamezni parcialni interesi, ki so se izražali preko diskreditacij in pavšalnih obtožb, prevladali. Predsednik je njihov odstop sprejel, ob tem pa je povedal, da njihovo odločitev obžaluje, saj je v njih videl partnerje, s katerimi bi zastavljene cilje lažje dosegli.

 

Priljubljeni Noka, ki je v evropskem in nemškem rokometu osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, se bo v celoti posvetil treniranju rokometašev Celja Pivovarne Laško, s katerimi ga čaka še veliko dela, da bo izpeljal dolgoročno zastavljene cilje kluba. Klubu, v katerem je blestel že kot rokometaš, bo na mestu direktorja ostal zvest tudi Roman Pungartnik.

 

Tudi Tomaž Jeršič, sicer magister ekonomskih znanosti, se je odločil, da bo ostal predan svoji ljubezni - rokometu. Tako ostaja na mestu podpredsednika evropskega  ekonomskega interesnega združenja Group Club Handball, na mestu predsednika vseh evropskih klubov Forum Club Handball Board in na čelu upravnega odbora za marketing Evropske rokometne zveze."

Predsednik Bobinac obžaluje odstope, v začasnih vlogah Denič in Kalin