13. 10. 2010

Predsednik RZS Franjo Bobinac obžaluje odstope, v začasnih vlogah odslej Denič in Kalin

Predsednik RZS Franjo Bobinac obžaluje odstope Serdarušića, Pungartnika in Jeršiča, saj je v njih videl partnerje, s katerimi bi lahko slovenski rokomet še hitreje napredoval. Toda po drugi strani predsednik Bobinac spoštuje njihove odločitve.

 

Predsednik Bobinac je v izjavi za javnost (sporočilo za medije), ki jo objavljamo v celoti in brez popravkov, zapisal naslednje: "Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac obžaluje odstop selektorja moške rokometne reprezentance Zvonimirja Serdarušića, direktorja moških reprezentanc Roman Pungartnika in generalnega sekretarja Rokometne zveze Slovenije Tomaža Jeršiča. V njih je videl partnerje, s katerimi bi lahko slovenski rokomet še hitreje napredoval. Njihovo odločitev razume v kontekstu napadov in diskreditacij na pisarno RZS, predvsem pa na generalnega sekretarja, ki so se v zadnjem času s strani posameznikov vrstili in stopnjevali.

 

Sicer bi si želel, da v pomembnem obdobju pred dvema kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu 2012 v Srbiji proti Portugalski in Ukrajini, ki ju bo moška reprezentanca odigrala do konca oktobra, ne bi prišlo do takšne odločitve, oziroma da bi jo preložili vsaj do konca meseca, a jo bo spoštoval.

 

V čim krajšem času bo predsedstvo imenovalo novega selektorja moške članske reprezenatnce, kot vršilec dolžnosti pa takoj prevzel vlogo dosedanji pomočnik selektorja Boris Denič, ki ga namerava predsednik tudi predlagati za selektorja moške članske  reprezentance. Za vodenje pisarne RZS je predsednik do imenovanja novega generalnega sekretarja začasno zadolžil Poldeta Kalina, sicer sekretarja na RZS."

Odstopili selektor Serdarušić, direktor Pungartnik in generalni sekretar Jeršič