14. 10. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja na sobotni stožiški premieri po zmago proti ruski Zvezdi

Po zmagi proti Podravki Vegeti (35:30) v prvem krogu čaka rokometašice Krima Mercatorja nova preizkušnja v evropski ligi prvakinj. Na prvi tekmi pred domačimi gledalci in v novi dvorani v Stožicah bodo v soboto, 16. oktobra 2010, ob 18. uri gostile rusko Zvezdo iz Zvenigoroda.

 

Tudi ruska ekipa je najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje v letošnji sezoni začela z zmago, saj je na domačem igrišču presenetljivo nadigrala favorizirani madžarski Györi (31:28). Dvoboj z Rusinjami bo za krimovke tudi prvi nastop v novi dvorani, še četrti v zgodovini lige prvakinj po Galjevici, Kodeljevem in Tivoliju. "Veseli smo, da smo končno dočakali igranje v tej lepi dvorani. Zavedamo pa se pomembnosti tekme. O tekmicah imamo veliko podatkov, prav tako pa nimamo težav s poškodbami. Izjema je le Szandra Zacsik, ki po operaciji ramena še ni povsem pripravljena," na začetku novinarske konference v stožiški dvorani (ob odsotnosti glavne trenerke Marte Bon) povedal njen pomočnik Jože Perčič.

 

Podrobnosti o ruski ekipi je predstavil trener vratark Rolando Pušnik. "Gostje so zelo dobra ekipa. Vodi jo ugledni rokometni strokovnjak Jevgenij Trefilov, ki okrog sebe vedno zbere ogrodje ruske reprezentance. Toda kljub temu menim, da lahko z zbrano igro lahko pridemo do zmage," je povedal Rolando Pušnik, ki pa je vlogo favorita prepustil Rusinjam (v ligo prvakinj so uvrstile prek kvalifikacij).

S Pušnikom se ne strinja kapetanka Ljudmila Bodnjeva, ki meni, da imata obe ekipi približno enake možnosti za zmago. "Ne bi rekla, da je Zvezda favorit. Ampak tudi nas ne bi izpostavljala. Opozorila bi, da na Zvezdo ne smemo gledati kot na kvalifikanta. Zvezda je igrala v kvalifikacijah le zato, ker je pač rusko prvenstvo toliko močnejše od drugih in ker ni bila prvak v Rusiji. Proti Györu je pokazala izvrstno igro, je pa res, da ima nekoliko krajšo "klop" na zunanjih položajih kot Krim Mercator," meni Ljudmila Bodnjeva.

 

Glavne igralke Zvezde so Ana Sen, Ljudmila Postnova, Oksana Koroljeva in Darja Gruzdeva, močne so tudi na levem krilu (leva stran je dejansko boljši del ruske ekipe), kjer igrata reprezentantki Polina Kuznjecova in Jelena Dmitrijeva. Po besedah Krimove kapetanke Ljudmile Bodnjeve na desni strani Zvezda ni tako udarna, saj na krilu nima nobene levoroke igralke. "Njihov najmočnejši del je njihov sistem igre, ki ga razvijajo v (pol)protinapadih. V tej smeri smo tudi mi največ delali. Ne bomo pa nikogar posebej pokrivali, igrali bomo svojo igro in mislim, da imamo odgovor tako na njihovo postavljeno igro kot tudi na protinapad. Mislim, da bo tekma zanimiva od prve do zadnje minute, ampak naša obveznost do vseh je zmaga. Dodatna spodbuda bo tudi nova dvorana, ki bo za naše igralke velika inspiracija. Mislim, da bomo tekmo uspešno pripeljali do konca," je še povedal Pušnik.

 

Tekma v Stožicah se bo v soboto, 16. oktobra 2010, začela ob 18. uri, sodila pa jo bosta Romuna Alin-Sergiu Cirligeanu in Gheorghe Bejinariu. Vstopnice za tekmo so že v prodaji: pet evrov bodo odšteli starejši od 14. leta, mlajši pa po tri.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - datumi, ure, pari, izidi in lestvice)Krimovke ligo prvakinj začele z zmago proti PodravkiKrim Mercator najprej gostuje na HrvaškemIntervju z Marto Bon, trenerko Krima MercatorjaLjubljančanke začenjajo novo evropsko sezono, Čečkova zadnja okrepitev