15. 10. 2010

Na prvi tekmi drugega kroga pokala EHF igralke Olimpije gostujejo na Madžarskem

Rokometašice Olimpije čaka v soboto, 16. oktobra 2010, ob 18. uri prva tekma drugega kroga v evropskem pokalu EHF. Ljubljančanke gostujejo na Madžarskem, njihov nasprotnik pa je tamkajšnji klub Bekescsabai.

 

Ljubljanske rokometašice so poleg Krima Mercatorja, ki nastopa v ligi prvakinj, edine slovenske predstavnice v evropskih pokalnih tekmovanjih. "Naša želja je, da se prebijemo v naslednji krog pokala EHF, vendar podobno seveda razmišljajo tudi naše nasprotnice. O Madžarkah premoremo dovolj podatkov, najbolj pa me skrbi, ker imamo v primerjavi z njimi veliko krajšo klop," je dejal Olimpijin trener Robert Beguš.

 

Delnice ljubljanske ekipe bi na mednarodni rokometni borzi zagotovo dosegale višjo vrednost, če bi igrala odlična Maja Šon. Toda poškodovana nosilka igre ljubljanskega kluba in slovenske izbrane vrste se bo na igrišče (po operaciji kolena in rehabilitaciji) vrnila šele v začetku prihodnjega leta. "To je vsekakor velika izguba za našo ekipo. Šonova je bila v zadnjih letih 'motor' naše ekipe, z njo v ekipi pa bi nam bilo zagotovo lažje tako na domači kot na mednarodni sceni," ocenjuje Beguš.

 

Bekescsabai je v močni madžarski elitni ligi trenutno na sedmem mestu. Na šestih tekmah je madžarska ekipa dosegla tri zmage in doživela tri poraze. V svojih vrstah nima stalne madžarske reprezentantke, vodi pa jo Eszter Matefi, ki je hkrati tudi trenerka tamkajšnje reprezentance.