16. 10. 2010

Olimpija visoko izgubila na Madžarskem

Na prvi tekmi drugega kroga v evropskem pokalu EHF so rokometašice Olimpije gostovali pri Bekescsabi na Madžarskem. Ljubljančanke so visoko izgubile, saj je bil končni izid kar 32:23 za domače igralke.

 

 

Bekescsaba - Olimpija 32:23 (16:8)

 

Szeged - Mestna dvorana, gledalcev: 1500, sodnika: Harabagiu in Stanescu (oba Romunija).

 

Bekescsaba: Bodi 3, Cifra 1, Dravai, Futaki, Gavai 1, Gerzsenyi, Hajduch, Kamper 2, Kelemen 7, Kudor, Glušica 10, Mozes-Racz, Nikolajenko 6, Szekeres 1, K. Toth 1, Tothova, Veress, Zsilak.

 

Olimpija: Argenti, Čečkova, Černivec, Ferfolja 3, Fink, Gojković 5, Ilc, Irman 7, Jeriček 6, Leder, Okleščen 1, Omanović, Pogačnik, Puš 1, Vardijan, Zec, Zrimšek.

 

Sedemmetrovke: Bekescsabai 3 (2), Olimpija 3 (2).

 

Izključitve: Bekescsabai 10 minut, Olimpija 14 minut.

 

 

Ljubljanske rokometašice so na gostovanju na Madžarskem doživele visok poraz z devetimi zadetki razlike in zelo verjetno zapravile že vse možnosti za preboj v tretji krog evropskega pokala EHF. Domače igralke so jih zasenčile v vseh elementih rokometne igre, na povratno tekmo v Ljubljano, ki bo v soboto, 23. oktobra, pa prihajajo  s skoraj nedosegljivo prednostjo.

 

Izbranke ljubljanskega trenerja Roberta Beguša so bile gostiteljicam konkurenčne le v prvi četrtini tekme. Nato so domačinke, ki jih vodi madžarska reprezentančna selektorka Eszter Matefi, povsem zagospodarile na igrišču. S hitrimi (pol)protinapadi in uigranimi akcijami so si že do konca prvega polčasa priigrale kar osem zadetkov naskoka (16:8). Kljub visoki razliki rokometašice Bekescsabe tudi v nadaljevanju niso popuščale, ampak so do konca tekme prednost še povečale - do končni 32:23.

 

V slovenski ekipi sta bili najučinkovitejši Neli Irman (7 zadetkov) in Nina Jeriček (6), v madžarski pa Srbkinja Leposava Glušica z desetimi zadetki.

Olimpija evropsko sezono začenja na Madžarskem