17. 10. 2010

Alem Toskić: Končni rezultat pove vse; Momir Ilić: Bilo je lažje, kot smo pričakovali

Kljub porazu proti Kielu v celjskem taboru po koncu tekme ni bilo pretiranega razočaranja. Tako trener Zvonimir Serdarušić kot krožni napadalec Alem Toskić sta odkrito priznala, da je bil nemški klub absolutno boljši.

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarna Laško: "Nesmiselno je filozofirati, kajti na koncu je bilo samo vprašanje, s kolikšno razliko bo Kiel zmagal. Njegova zmaga je povsem zaslužena, moji igralci pa so se na vso moč trudili in želeli vse najboljše, vendar ni šlo. Pri zaostanku z 8:12 sem bil prisiljen vzeti minuto odmora, toda sledile so tri minute naše zelo slabe igre. Po treh zgrešenih "zicerjih" smo dobili nekaj lahkih zadetkov in Kiel je prednost samo še povečal. Igralci so nato želeli s hitro igro čim prej zmanjšati zaostanek, toda takšna igra je voda na Kielov mlin. Gostje so izkoristili vsako našo napako in dosegali zadetke. V drugem polčasu smo želeli igrati ofenzivnejše in Kielove rokometaše prisiliti k individualni igri in napakam, toda vse naše načrte je preprečil odlični vratar Omeyer. Šele z vstopom njegove zamenjave Palicke se je razmerje moči obrnilo v naš prid. Svojim igralcem nimam česa očitati, saj so se trudili po svojih najboljših močeh, a Kiel je pač kakovostnejši."

Alem Toskić, igralec Celja Pivovarne Laško: "Izid na koncu tekme pove vse. Borili smo se, želeli smo doseči čim ugodnejši izid, vendar se nam na koncu ni izšlo. Zelo težko smo prihajali do priložnost za zadetek, če pa smo do nje že prišli, pa nas je ustavil odlični Omeyer. Če bi izkoristili vsaj polovico priložnosti, bi bilo drugače. Na igrišču smo dali vse od sebe, toda za uspeh proti Kielu bi mi morali imeti svoj najboljši dan, nasprotniki pa najslabšega. Kiel je znova dokazal, da je vrhunsko moštvo."

Alfred Gislason, trener Kiela: "Moram priznati, da sem zelo zadovoljen z našo igro, saj so igralci pokazali dobro predstavo. Predvsem v prvem polčasu smo igrali odlično v obrambi, poleg tega pa smo imeli na vratih super razpoloženega Omeyerja. Na začetku tekme smo sicer imeli težave z agresivno obrambo Celjanov, vendar smo se nanjo hitro in uspešno prilagodili."

Momir Ilić, igralec Kiela: "Že pred prihodom v Celje smo pričakovali težko tekmo, čeprav smo po drugi strani računali, da bo negotova do zadnjih minut. Še posebno zaradi tega, ker Celjan i pred domačimi navijači igrajo zelo dobro. Toda na našo srečo se je razpletlo povsem drugače, saj smo dokaj zlahka zmagali. Že v prvem polčasu smo si priigrali visoko prednost, šele v zadnjem delu tekme pa smo nekoliko popustili in Celjanom dovolili, da so znižali zaostanek."

V Zlatorogu je Kiel zlahka opravil s CeljaniLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11