23. 10. 2010

Olimpija v Tivoliju poskrbela za senzacijo

Rokometašice Olimpije so v današnji povratni tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču premagale madžarsko ekipo Bekescsabai z 31:22 (13:11) in se uvrstile v nadaljnje tekmovanje. Olimpija je na prvi tekmi na Madžarskem izgubila s 23:32 (8:16).

 

 

Olimpija - Bekescsaba 31:22 (13:11)

 

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev: 300, sodnika: Am. in D. Konjičanin (oba BiH).

 

Olimpija: Argenti 1, Čečkova 4, Černivec, Ferfolja, Fink, Gojković 2, Ilc, Irman 9 (1), Jeriček 5, Leder, Okleščen 6 (1), Omanović, Pogačnik, Puš 4, Vardijan, Zec, Zrimšek.

 

Bekescsaba: Bodi 1, Cifra, Dravai 4, Futaki, Gavai 3, Gerzsenyi, Hajduch 1, Kamper, Kelemen 3, Kudor, Glušica 3, Mozes-Racz, Nikolajenko 5, Szekeres 1, K. Toth 1, Tothova, Veress, Zsilak.

 

Sedemmetrovke: Olimpija 6 (6), Bekescsaba 3 (2).

 

Izključitve: Olimpija 10 minut, Bekescsaba 10 minut.

 

 

Izbranke Roberta Beguša so pred tednom dni visoko izgubile na Madžarskem, navkljub temu pa jim je na današnji povratni tekmi v dvorani Tivoli uspela misija nemogoče. Vzhodne sosede so namreč ugnale z devetimi goli in se na račun večjega števila doseženih golov v gosteh uvrstile v tretji krog evropskega pokala EHF.

 

V dvorani pod Rožnikom so se zbrali le najbolj zvesti privrženci ljubljanske zasedbe, približno 300 gledalcev pa je z ovacijami nagradilo izjemno predstavo zmajčic, ki so si že sredi prvega polčasa priigrale šest golov prednosti, v sami končnici prve polovice tekme pa malce popustile in tekmicam dovolile, da so se jim približale (13:11). Ljubljančanke so odlično igrale v drugem polčasu. Z granitno obrambo 5-1 so povsem onemogočile vzhodne sosede, predvsem Srbkinjo Leposavo Glušico, ki jim je na prvi tekmi zabila deset, tokrat pa le tri gole. V 38. minuti so nadoknadile zaostanek s prve tekme in celo povedle za deset. V nadaljevanju niso popustile niti za ped in se malce nepričakovano, a povsem zasluženo veselile napredovanja v tretji krog pokala EHF, ki so ga osvojile leta 1997.