28. 11. 2010

Mariborčani zmagali tudi na Češkem

V tretjem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev so rokometaši Maribora Branika izločili Karvino. Po zmagi v dvorani Tabor (28:22) so bili uspešni tudi na povratni tekmi na Češkem (33:28).

Karvina - Maribor Branik 28:33 (12:17)

Karvina - Dvorana Stars, gledalcev: 1000, sodnika: Kijaško in Kiseljev (oba Rusija).

Karvina: Drapal, Lefan, Hanisch, Vanco 1, Farar 1, Chudoba 4, Faith, Hantak 1, Mrožek 3 (1), Petrovsky 4 (1), Požarek 2, Kalous, Monczka 1, Lyzwa 11 (1).

Maribor Branik: Lešnik, Čudič, Jelen, Vrečar, Oštir 1, Gregorc 1, Razgor 3, Pučnik 3, Fister 3, Ivančič 4, Batinović 6 (4), Furlan 4, Kleč 5, Mačkovšek 3.

Sedemmetrovke: Karvina 5 (3), Maribor Branik 5 (4).

Izključitve: Karvina 4 minute, Maribor Branik 8 minut.

Rokometaši Maribora Branika so napredovali v osmino finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev, potem ko so tudi na povratni tekmi na Češkem prepričljivo premagali Karvino. Ognjeni krst na evropskem prizorišču so Štajerci opravili z odliko, kajti po zmagi v domači dvorani Tabor (28:22) so nekdanjega udeleženca lige pravkov premagali tudi na njegovem igrišču (33:28).

Kljub zgodnjemu in nenavadnemu terminu tekme (začela se je ob 10.30) moštvo trenerja dr. Marka Šibile v Karvini ni delovalo nič kaj zaspano. Mariborčani so držali vse niti igre v svojih rokah od prve do zadnje minute, že do konca prvega polčasa pa so si priigrali pet zadetkov prednosti (17:12). Že takrat je bilo jasno, da bo v osmino finala napredoval slovenski klub, kajti njegova skupna prednost (vključujoč prvo tekmo) je znašala že kar enajst zadetkov.

Kljub visoki razliki gostje iz Maribora niso popuščali in zlahka obdržali prednost, ki so jo imeli ob polčasu. Pri gostih sta bila strelsko najučinkovitejša Damir Batinović (6 zadetkov) in Blaž Kleč (5), izkazal pa se je tudi vratar Aljoša Čudič s 14 obrambami, od tega je zaustavil tudi dve sedemmetrovki.

Pet slovenskih moških klubov konec tedna v EvropiMariborčani odhajajo na Češko s šestimi zadetki prednosti