3. 12. 2011

Cimos remiziral proti Wisli na Poljskem (25:25), Koprčani po porazu Rusov že v osmini finala

V sedmem krogu evropske lige prvakov so rokometaši Cimosa gostovali pri Wisli Plock na Poljskem in po neodločenem izidu osvojili točko (25:25). Ker je St. Peterburg izgubil proti Metalurgu (19:32), so se Koprčani že predčasno uvrstili med 16 najboljših klubov v Evropi.

 

 

Wisla Plock - Cimos Koper 25:25 (14:12)

Plock - Orlen Arena, gledalcev: 3500, sodnika: Buy in Pichon (oba Francija).

Wisla Plock: Wichary (15 obramb), Seier, Kwiatkowski 1, Chrapkowski 2, Bäckström, Eklemović 1, Spanne 4, Wisniewski 4, Kubisztal 1, Kavaš 4, Zolotenko 3, Twardo, Toromanović, Syprzak 3 (1), Paczkowski 2, Rajković.

Cimos Koper: Podpečan (2 obrambi), Škof (14 obramb), Skoko 1, Dobelšek 3, Brumen 7, Čemas, Bombač 1, Skube 4, Poklar, Džono, Krivokapić 7 (5), Rapotec, Bogunović 2, Bundalo, Osmajić.

Sedemmetrovke: Wisla Plock 2 (1), Cimos Koper 6 (5).

Izključitve: Wisla Plock 8 minut, Cimos Koper 4 minute.



Rokometaši koprskega Cimosa so na vročem gostovanju pri poljski Wisli iz Plocka iztržili neodločen izid. Ker je St. Peterburg v gosteh izgubil proti makedonskemu Metalurgu (19:32), so se Koprčani že tri kroge pred koncem prvega dela tekmovanja uvrstili v osmino finala oziroma med šestnajst najboljših klubov v Evropi.


Slovenski prvaki bodo po več kot dvomesečnem premoru zaradi EP v Srbiji svojo mednarodno zgodbo nadaljevali 11. februarja prihodnje leto, ko bodo v Bonifiki gostili makedonski Metalurg iz Skopja. Izbranci trenerja Fredija Radojkoviča so v dosedanjih sedmih tekmah dvakrat premagali St. Peterburg ter po enkrat romunsko Constanto in Wislo, izgubili z makedonskim Metalurgom iz Skopja in nemškim Hamburgom ter remizirali z Wislo.

Koprčani so - v nasprotju z nekaterimi minuli tekmami na gostovanjih - dvoboj v Plocku začeli odgovorno in se enakovredno zoperstavili gostiteljem, za katere je bila tekma "življenjskega pomena". Slovenski in poljski prvaki v prvem polčasu niso blesteli, na parketu Orlen Arene je bilo malo navdušujočih potez, oboji pa so se izkazali z bojevito igro.


V grobosti so prednjačili domači rokometaši, koprski maser Igor Pekica je bil zaradi tega zelo zaposlen. Kar dvakrat je moral pomagati reprezentančnemu vratarju Gorazdu Škofu, ki so ga tekmeci "nehote" zadeli v glavo.


Igralci Cimosa so si prvo prednost dveh golov priigrali v 18. minuti, ko je bilo 8:6. ruga polovica prvega dela je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so tik pred odhodom na odmor povedli s 14:11.


V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Rahla rezultatska prednost je bila vseskozi na strani izbrancev Larsa Waltherja, danskega trenerja pri Wisli in nekdanjega prvega moža stroke pri velenjskem Gorenju, koprski rokometaši pa so jim vseskozi dihali za ovratnik. Nekajkrat so jim gostitelji ušli na dva gola, vendar so jih Primorci vedno ujeli.

Tako je bilo vse do končnice tekme. Koprčani so slabe tri minute pred koncem po sedemmetrovki Krivokapića izenačili na 25:25 in imeli igralca več na igrišču. Toda te prednosti niso izkoristili in tekmeca sta se razšla z delitvijo točk.

 

 

V koprski ekipi sta bila najučinkovitejša Matjaž Brumen in Milorad Krivokapić, ki sta dosegla vsak po sedem zadetkov.

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "Vedeli smo, kaj nas čaka in kakšna je naša naloga na tej tekmi. Naš cilj je bil, da se ves čas držimo Wisle, da nam ne pobegne. V zadnjih minutah smo želeli s pritiskom priti do zmage ali vsaj do točke. To nam je tudi uspelo, zato se te točke upravičeno veselimo."

 

 

Matjaž Brumen, igralec Cimosa: "Užitek je bil igrati v tej dvorani pred športnim občinstvom. Točke smo seveda veliko bolj veseli kot Wisla. Nam pomeni napredovanje v ligi prvakov, Poljake pa čaka še nekaj težkih tekem. Naš cilj smo uresničili in to je seveda tudi najbolj pomembno."

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)