5. 12. 2011

Mojsovski ostaja na vrhu lestvice strelcev v ligi prvakov, Kavtičnik na devetem mestu

Tudi po sedmem krogu v evropski ligi prvakov ni prišlo do spremembe na prvem mestu na lestvici strelcev. Še naprej vodi Makedonec Naumče Mojsovski (Metalurg) z 52 zadetki, Milorad Krivokapić (Cimos) je sedmi s 43 goli, najboljši Slovenec pa je Vid Kavtičnik (Montpellier) na devetem mestu (42).

 

 

Na prvih dveh mestih na lestvici strelcev še naprej ostajata makedonska rokometaša. Vodilni Naumče Mojsovski je k domači zmagi proti ruskemu St. Peterburgu (32:19) prispeval sedem zadetkov, njegov rojak Kiril Lazarov (Atletico Madrid) pa se je na gostovanju pri Čehovskih medvedih v Rusiji štirikrat vpisal med strelce. Poleg tega je Lazarov dosegel tudi izenačujoči zadetek v zadnji sekundi tekme (29:29) in španskemu moštvu priigral pomembno točko.

 

 

Milorad Krivokapić, rokometaš Cimosa iz Kopra, je bil po prejšnjem krogu peti (36), kljub temu, da je na gostovanju pri Wisli Plock na Poljskem dosegel sedem zadetkov, pa je zdrsnil na sedmo mesto. Slovenec Vid Kavtičnik (Montpellier) je proti Kielu dosegel sedem golov, a tudi to ni bilo dovolj za uspeh proti Nemcem (31:34). Ne glede na strelsko učinkovitost je Kavtičnik nazadoval za tri mesta, toda Montpellier ima tekmo manj.

 

 

Med 50 najboljšimi strelci v evropski ligi prvakov je Kavtičnik tudi edini slovenski rokometaš. Po prejšnjem krogu je bil med petdeseterico še David Špiler (Zagreb, 24 zadetkov in 37. mesto), a se proti Chamberyju ni vpisal med strelce in je izpadel iz nje.

 

 

 

VRSTNI RED STRELCEV V LIGI PRVAKOV PO 7. KROGU:


 

 

1. Naumče MOJSOVSKI (Makedonija, Metalurg Skopje) - 52 zadetkov

 

 

2. Kiril LAZAROV (Makedonija, Atletico Madrid) - 49

 

 

3. Zlatko HORVAT (Hrvaška, Zagreb) - 48

 

 

4. František ŠULC (Slovaška, Pick Szeged) - 47

 

 

5. Mikkel HANSEN (Danska, Koebenhavn) - 45

 

 

6. Marko VUJIN (Srbija, Veszprem) - 44

 

 

7. Milorad KRIVOKAPIĆ (Madžarska, Cimos Koper) in Martin STRANOVSKY (Slovaška, Reale Ademar) - po 43

 

 

9. Vid KAVTIČNIK (Slovenija, Montpellier) - 42

 

 

10. Marko KOPLJAR (Hrvaška, Zagreb) - 41.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)