2. 1. 2011

Matej Flajs, rokometaš Krke: Vpoklica selektorja Borisa Deniča ne doživljam kot darilo

Na seznamu selektorja moške reprezentance Borisa Deniča za januarske akcije se je znašel tudi Matej Flajs, igralec Krke. Še ne 22-letni Flajs je prvi član novomeškega kluba v članski izbrani vrsti.

 

Med 18 povabljenimi igralci za priprave v Kozini in Hrpeljah ter za nastop na mednarodnem turnirju v Švici je tudi Matej Flajs, rokometaš Krke iz Novega mesta. Še ne 22-letni igralec (desno krilo, desni zunanji) je dres dolenjskega kluba oblekel v sezoni 2007/08, doslej pa je za zeleno-bele odigral 77 tekem in dosegel 227 zadetkov. Matej Flajs je svojo športno pot začel leta 1999 v rokometnem klubu Sevnica, srednjo šolo pa je obiskoval v Ljubljani (rokometni oddelek na Gimnaziji Šiška).

 

Prvo leto srednješolskega izobraževanja pa je kot posojen igralec nastopal za kadetsko ekipo RD Slovan iz Ljubljane. Matej izhaja iz športne družine, v kateri tako on kot njegov brat Andrej (odličen odbojkar, član kluba ACH Volley) že od nekdaj uživata popolno podporo staršev, ki sta tudi njuna največja navijača.

 

 

Z vabilom za nastop v slovenski reprezentanci ste verjetno dobili najlepše novoletno darilo. Kakšni so bili vaši občutki ob tej izvrstni novici?

 

Vpoklica selektorja Borisa Deniča ne doživljam kot darilo, ampak bolj kot nagrado za preteklo in motivacijo za nadaljnje trdo delo v klubu. Sicer pa sem bil nad vabilom navdušen in malce tudi presenečen. Takšnega vabila se pri mojih letih in ambicijah seveda ne odklanja.

 

 

V novomeškem klubu Krka beležite zavidljivo statistiko. Ali se počutite dovolj fizično in psihično pripravljenega, da boste zadovoljili pričakovanja selektorja?

 

To vprašanje si tudi sam zastavljam že od takrat, ko sem bil povabljen v reprezentanco. Zame bo to povsem nov nivo, kako bo šlo, pa bo seveda pokazal šele čas. Z Deničem še nisem sodeloval, toda njegovo delo pri ljubljanskem Slovanu govori samo zase.

Kako so novico o vpoklicu v reprezentanco sprejeli vaši domači, soigralci in klubski trener Benjamin Teraš?

 

Mislim, da mi to privoščijo. Vedo, koliko energije vlagam in upam, da so veseli, ker se mi to vrača. Prejel sem ogromno čestitk. In to kljub temu, da se to poglavje ni še niti dobro začelo.

 

 

Kaj bi svetovali mladim rokometašem, da bi tudi oni nekoč dosegli vpoklic v državno reprezentanco, kar je za vsakega športnika eden največjih dosežkov v karieri?

 

Po mojem mnenju lahko do vpoklica prideš samo s trdim delom. Če se malce pošalim po domače: "Garanje ni najbl simpl, je pa najbl zihr."

 

 

Vodstvo novomeške Krke je bilo ob novici, da imajo v svojih vrstah prvič v zgodovini kluba reprezentanta, seveda navdušeno. Klubski predsednik Marjan Kukman ni skrival veselja: "Zelo nas veseli, da smo v klubu presegli še en mejnik - igralec MRK Krka je član slovenske članske reprezentance. Matej Flajs se je igralsko razvil v našem klubu, kar je potrditev dobrega strokovnega dela. To je seveda veliko priznanje za naš klub, Mateja in hkrati vzpodbuda za vse ostale igralce v klubu. Mislim, da lahko v naslednjih letih pričakujemo, da bomo imeli še kakšnega reprezentanta."

 

 

 

Članska reprezentanca se bo zbrala v Kozini, v sredo z BahrajnomSelektor Denič objavil seznam 18 igralcev za januarske reprezentančne akcijeRazpis za organizacijo kvalifikacijske tekme moških reprezentanc s PoljskoDenič uradno selektor, mandat štirileten, funkcija profesionalna, pomočnik ČotarNa seji predsedstva RZS tudi o selektorju moške reprezentance