4. 1. 2011

Modra dvorana v Hrpeljah bo v sredo gostila moški reprezentanci Slovenije in Bahrajna

Moška članska reprezentanca Slovenije bo prvo tekmo v letu 2011 odigrala v sredo, 5. januarja, ob 17.30 v Modri dvorani v Hrpeljah. Njen nasprotnik bo izbrana vrsta Bahrajna, ki bo nastopila tudi na bližnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem.

 

Po dveh ponedeljkovih in dveh torkovih treningih v Modri dvorani bodo slovenski reprezentanti opravili enega še v sredo dopoldan, ob 17.30 pa jih čaka dvoboj z izbrano vrsto Bahrajna. Cena vstopnice je pet evrov, Rokometna zveza Slovenije in gostitelj (RD Jadran Hrpelje Kozina) pa bosta izpeljala tudi nagradno žrebanje vstopnic.

 

Slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Borisa Deniča bo nastopila kar s šestimi debitanti, na nasprotni strani pa bo Bahrajn, ki bo sodeloval tudi na bližnjem 22. svetovnem prvenstvu na Švedskem. Medtem ko se Slovenija po neuspehu v junijskih dodatnih kvalifikacijah proti Madžarski (zmaga doma s 27:25 in poraz v Veszpremu s 25:28) ni uvrstila na tekmovanje 24 najboljših reprezentanc sveta, bo Bahrajn v predtekmovalnem delu SP nastopil v skupini A. Njegovi nasprotniki bodo Francija, Nemčija, Španija, Tunizija in Egipt.

 

Tekma proti Bahrajnu bo za Deničevo četo tudi generalka pred nastopom na mednarodnem turnirju "Yellow Cup" v Švici, na katerega bodo Slovenci odpotovali v četrtek zjutraj. V Winterthurju se bodo naši rokometaši najprej pomerili z gostitelji (v petek, 7. januarja 2011, ob 19. uri), nato pa še z dvema udeleženkama prihajajočega svetovnega prvenstva – Romunijo (v soboto, 8. januarja 2011, ob 18. uri) in Norveško (v nedeljo, 9. januarja 2011, ob 15.30). Romunija bo na SP na Švedskem nastopila v skupini C s Hrvaško, Dansko, Srbijo, Avstralijo in Alžirijo, Norveška pa v skupini B, v kateri bodo njeni nasprotniki Madžarska, Islandija, Japonska, Brazilija in Avstrija.

 

 

 

Poškodovanega Cehteta je zamenjal mladi ČemasFlajs: Vpoklica selektorja Deniča ne doživljam kot dariloReprezentančni zbor v ponedeljek v Kozini, v sredo z BahrajnomRazpisa za generalnega sekretarja RZS in direktorja moških reprezentancSelektor Denič objavil seznam 18 igralcev za januarske reprezentančne akcijeRazpis za organizacijo kvalifikacijske tekme moških reprezentanc s PoljskoDenič uradno selektor, mandat štirileten, funkcija profesionalna, pomočnik ČotarNa seji predsedstva RZS tudi o selektorju moške reprezentance